Sonsuzluğun simgesi alyans

Alyans kadın ve erkek arasındaki sonsuz sevginin, sonsuz mutluluğun, sonsuz beraberliğin ve sonsuz bağlılığın simgesi olarak yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Evlilik bağını simgeleyen ilk yüzük Mısırda bitki saplarını kullanılarak yapılmıştır. Yüzüğün yuvarlak olması hiç bitmeyen sevgiyi ve aşkın devamlılığını temsil etmektedir.

beautiful wedding rings

Ayrıca Mısırlılar sol elin dördüncü parmağından kalbe kadar hiç kesilmeden giden bir damar (Vena Amoris- aşk damarı) olduğuna inanıyorlardı. Bu inanış alyansın bu parmağa takılmasında etken olmuştur. Diğer parmaklardaki herhangi bir yüzük başkalarına iletecek bir mesaj taşımazken, yüzük parmağındaki alyans o kişinin evli olduğunun kanıtıdır.

Alyans çiftlerin hayatları boyunca en çok kullandıkları aksesuardır. Bu yüzden seçmiş olduğunuz alyansın bir anlam ve ruh taşıması gerekir.

Alyans Seçerken:

İlk olarak metaline karar verilmelidir. Günümüzde en çok altın tercih edilmektedir. Sürekli parmağınızda olacak bir takının kişiliğinizi de yansıtması önemlidir.

Alyansınızın ergonomisi önemlidir, parmaklarınızı rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmış olmasına dikkat edin. Modelleri ne kadar hoş olursa olsun, aslında klasik ve düz bir alyans modeli günlük kullanım açısından size rahatlık sağlayacaktır.

moda-0014-alyans moda-0011-alyans

2012 Alyans Modelleri

Bu yıl beyaz, sarı ve kızıl altından yapılmış sade modellerle birlikte taşlı alyans modellerini de göreceksiniz. Yeni resimli alyans modelleri de oldukça ilgi çekiyor. Artık çiftler parmaklarında birbirlerinin sadece isimlerini değil resimlerini de taşıyor.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Tatil Bavulu

Bütün yıl çalışıp, yorulan bedeni ve zihni biraz olsun rahatlatabilmek amacıyla bir mola vermeye karar verdiniz. Belki de…
Devamını oku...

Bahar Esintisi

Kışın kasvetini ve puslu pastel tonlarını raflara kaldıran, tüm tazeliğiyle kucakladığımız baharın, zengin, canlı ve parlak yeni sezon…