Alışverişin Püf Noktaları

Alışveriş yapmayı herkes sever.Hatta bayanlar sadece stres atmak için bile alışveriş yapmayı tercih edebilir.Fakat bu dogru bir seçim değildir.Bu yöntemle alışveriş yapanlar alışverişin ardından pişmanlık duyabilirler.Alışveriş yaparken doğru kararlar vermeliyiz ki alışverişin ardından hem pişmanlık duymayalım  hemde daha sonrasında kullanabilceğimiz ürünler almış olalım.

 

Keyifli alışveriş yapmak için kararında ve doğru seçimlerle yapılmalıdır. Doğru alışverişin için yapılması gerekenler;

01

Bilinçli bir alışveriş için ilk yapılması gereken plan yapmaktır.Öncelikle nelere ihtiyacımız olduğu belirlemeliyiz.Elbise dolabımıza bakmayı unutmayalım elimizde neler var neler almalıyız bu yüzden dolayı ilk yapmamız gereken gardrobumuza bakmaktır.

02

Moda ne olursa olsun vazgecemedigimiz klasik kıyafetlerimiz vardır.Daha dogrusu onlar bizim için olmazsa olmazlarımızdır.Aynı zamanda kurtarıcımızdır.

03

Alıcağınız ürünlerde kaliteye önem verin.Bu çok önemli bir konu çünkü kaliteli bir ürün alırsanız uzun bir dönem rahatlıkla kullanabilirsiniz.Ayrıca alacağınız ürün birçok şeyle kombine edilebilir olması gerekir.

04

Alışveriş yapacağınız günün planlanması gerekir.Haftasonu ve özel günlerin öncesinde alışveriş yapmamaya çalışın.Bu günlerde mağaza çok kalabalık olacağı için hem sizinle yeteri kadar ilgilenilmez hemde istediğiniz şeyi bulmakta zorluk çekebilirsiniz.Kalabalık olacağı için çok çabuk sıkılabilirsiniz bu yüzden dolayıda gerekli olmadığı halde alışverişi bitirmek için herhangi birşeyi hemen alıp çıkabilirsiniz. Bu yüzden özellikle alışverişe hafta içi öğle saatlerinde veya iş çıkışı ya da hafta sonu erken saatlerde uğramalısınız.

05

Denemeden almayın alışveriş merkezleri ve mağazalar indirim sezonunda oldukça kalabalık oluyor. Bu kalabalıkta denemeden alışveriş sakın yapmayın. Aldıklarınız üstünüzde güzel durmayabilir ya da bedeni uymayabilir. Bu ikileme düşmemek için üzerinizde görmekte faydası vardır.

06

Bütçenizi sarsmaması için sezon sonunu bekleyebilirsiniz.İndirim günlerinde ihtiyacımız olmadığı halde aldığımız ürünler vardır.İhtiyacımız olmadığı için hiçbirzaman kullanmayız.Dolabımızda fazladan yer kaplar.Bunun için sezonda alamadıklarınızla ilgilenin sezonda beğendiniz ama çok pahalı diye almadığınız kıyafetlere yönelmenizde fayda var. Hem sezon geçmeden giymiş hem de ucuza sahip olmuş olursunuz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Ballı hayır…

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Ortaokul öğrencileri tamamenorganik bal üreterek kurdukları kooperatif ile satarak elde ettiklerigeliri ihtiyaç sahibi okullara…