Hepimizin hayali sağlıklı ve hacimli saçlar

Hepimizin hayali sağlıklı ve hacimli saçlar. Peki ya tükettiğiniz besinlerin saçlarınıza olan faydalarından haberdar mısınız? Daha hacimli, canlı ve sağlıklı saçlara sahip olmanız için tüketeceğiniz 10 besin

 

Havuç

İçerdiği B vitamini sayesinde yeni saç oluşumunu desteklerken, var olan saçların sağlığını korumaya yardımcı olan havuç; mevsiminde bol bol tüketilmeli. Sabah-öğle-akşam taze sıkılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi de sac sagliginda cok onemli olan kansizlikla mücadelede havucun onemini ortaya koymaktadir.

Soya Fasulyesi

Protein bakımından çok zengin bir besin olan soya fasulyesi; bol miktarda demir, kalsiyum, fosfor mineralleri ile B vitamin içerir. Ayrıca A, D, E ve P vitaminleri ve diğer minerallerden de barındırır. Soya Fasulyesi sindirilirken açığa çıkan equal maddesinin sac dökülmesini önlediği bilinmektedir. Saç dökülmesi gibi bir şikayetiniz olmadan da tüketmenizde fayda var.

Yumurta

Günlük protein ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan yumurta; saç sağlığı için olmazsa olmaz besinler arasında bulunuyor. Günde bir adet haşlanmış yumurta yemek bağışıklığüınızı güçlendirirken, saçlarınızı da besleyerek canlılık kazandırıyor.

Domates

C vitamini içeren domates; saç oluşumun temel yapısı olan kolajen üretiminde önemli rol oynar. Beslenmenin dışında domatesi püre haline getirip saç maskesi olarak da uygulayabilirsiniz. Saçlarınızdaki güçlenme gözünüzden kaçmayacaktır.

Ceviz

Omega 3 ve E vitamini zengini olan ceviz; saçlarınıza parlaklık kazandırırken, daha çabuk uzamasını ve saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar.

Kivi

C vitamini kaynağı olan kivi, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Ayrıca kivi, cilt sağlığını korumak ve cilt lekeleri için de önemli bir besindir.

Bezelye

B vitamini açısından zengin besinlerden biri olan bezelye; saç uzamasını hızlandırır ve saç diplerine oksijen taşınmasını sağlar. Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız, daha fazla bezelye tüketmeye özen gösterin.

Ispanak

A ve C vitamini açısından zengin besinlerden biri olan ıspanak; saç derisinin sağlığını korumaya yardımcı olur. Düzenli olarak ıspanak tüketen kişilerde kepek, mantar gibi saç sorunlarına rastlanmıyor.

Brokoli

Son dönemin her derde deva sebzelerinden biri olan brokoli; uzun ve sağlıklı saçlar için en büyük yardımcınız… İsterseniz salatasını yapın, isterseniz çorbasını ama mutlaka beslenme programınıza brokoliyi alın!

Yeşil Çay

Saç dökülmesine karşı koruyan bitkilerden birisi de yeşil çaydır. Yeşil çayı tüketerek saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz. Saçlarınızın parlak olması için de yeşil çay içmek önemlidir! Ayrıca kepek sorununa son vermek için saçlarınızı yeşil çayla yıkayabilirsiniz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

YORGUNUM…

Yoruldum, anlaşılmamaktan. Sevdiklerimi, sevenlerimi ‘dost’ yapmaya çalışmaktan, yüreğime kulak tıkayıp mantıklı olmaya çalışmaktan, haksız ithamlarla yaralanmaktan yoruldum. Sevgime…