Esra Akkaya İzmir için ne dedi?

Esra Akkaya ile yaptığımız söyleşide İzmir ile ilgili düşüncelerini bizimle paylaştı. Kendisi İzmir’in çok ilham verici bir şehir olduğunu söyledi.Bu keyifli söyleşiyi aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

ekran-resmi-2016-10-25-12-13-30

Esra Hanım;  bir oyuncu gözü ile İzmir’i nasıl tanımlarsınız?

Çok ilham verici harika bir şehir olduğunu düşünüyorum.

İzmir’de cast ajansı sahibisiniz. İzmir’i tercih etme sebebiniz nedir?

İzmir’in denizi kız, kızı deniz kokar. Boşuna dememiş şair. İzmir’in insanı gerçekten güzel her anlamda. Bu kadar güzel insanın olduğu bir şehir tabii ki oyuncu potansiyeli taşır diye düşünerek ajansımızın İzmir şubesini açtık ve bu 3 yıl içinde bir çok İzmirli oyuncuyu İstanbul’daki dizi ve sinema filmlerine yönlendirdik.

Ajansınıza oyuncu adaylığı için çok talep var mı? İstanbul ile kıyaslandığında İzmir bu anlamda ne durumdadır? Çok oyuncu talebi oluyor ama biz her kaydı alamıyoruz. Çünkü Sihirli Anahtar olarak eğitim önceliğimizi korumak zorundayız. İstanbul’a oranla daha çok eğitimsiz kişinin başvurduğunu söyleyebilirim. Bu elbette şehrin oyunculuğa olan ilgisinin göstergesi… Eğitimsiz kişilere oyuncu olarak faydalı olamasak da bu noktada Akkademi Tiyatro bizi destekliyor.

Ajansın dışında Akkademi Tiyatro İzmir’de eğitim veriyor. İzmir’i seçme nedeniniz nedir?

İzmir’de oyuncu olmak isteyenlerin gidebilecekleri tek bir konservatuar olması burada bir başka eğitim kurumuna daha ihtiyaç olduğunu düşündürdü. Gerçekten de açıldığımız yıl itibariyle hep dolu ve yükselen bir potansiyelle devam ettik. Ve öğrencilerimizin devamlılığından çalışkanlığından sevgilerinden çok mutluyuz. İstanbul’dan İzmir’e ders vermeye gelen tüm hocalarımız bende dahil tüm yol yorgunluğumuzu unutup keşke her akşam burada ders versek diyoruz.

ekran-resmi-2016-10-25-12-13-23

Eğitim programıyla ilgili İzmir’de neler yapmayı planlıyorsunuz?

İzmir’de bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi Oyunculuk Atölyesi devam ediyor. Temel Oyunculuk Eğitimi (method oyunculuk), Konuşma Sanatı Teknikleri (diksiyon) Rol – Sahne – Doğaçlama,Kinestetik: Hareket, Nefes, Dans (Beden kontrolü), Kamera Önü Oyunculuk Teknikleri ders içeriğini oluşturuyor. Buna ek olarak Genç Drama sınıfı 13-17 yaş grubu için sosyal ve kişisel becerilerin gelişmesinde faydalı bir program. Yazarlık , seslendirme  eğitimleri de verilecek. İzmir’de temel eğitmenlerimiz Ece Türkmut ve Erk Bilgiç de Akkademi İzmir’deki eğitimcilerimiz. Bunun yanında bu yılda Profesyonel Tiyatro topluluğumuz bir oyun hazırlıyor.

Oyunculuğun dışında kendini geliştirmek isteyen ve iş sektörüne yönelik de Akkademi Tiyatro’da eğitim veriyormuşsunuz. Bundan biraz bahseder misiniz?

Benim “KOÇ GİBİ OYUNCULUK” adı altında bir atölye çalışmam var. Bu çalışma koçluğun ve oyunculuğun metotlarını birlikte kullandığımız bir kişisel gelişim atölyesi…

Yeni projeleriniz var mı?

İzmir ve İstanbul’da Sihirli Anahtar ve Akkademi Tiyatro’yu ileriye taşıyabilecek yeni projelerimiz var. Bunların dışında başka bir şeye de zaman kalmıyor zaten.

Çok güler yüzlü ve pozitif bir duruşunuz var, kişilik olarak da eğlenceli bir insan mısınız?

Bunu bence etrafımdakilere sormalısınız ?

Bildiğiniz gibi hazırladığımız derginin ve web sitesinin ismi Narlıdere life. Peki, siz Narlıdere bölgesini biliyor musunuz?  Sahil evleri İnciraltı gibi sahil kesimi olan semtlerimize geldiniz mi hiç? Bu bölgede yaşayan arkadaşlarınız var mı?

O bölgeden gelen öğrencilerimiz var dolayısıyla ben gitmesem bile o havalar bizim sınıflarda esiyor.

Alışveriş merkezlerimiz, Agamemnon Kaplıcalarımız, Sahilevleri İnciraltı bölgesindeki rekreasyon alanlarımız ve üniversitemiz ile Narlıdere kentin en hızlı büyüyen ilçesi haline geldi. Bu bağlamda ilçemizin özelliklerinden yararlandığınız oldu mu?

Bu yılları Alsancak’ta çalışarak geçirirsem emekliliğimi de kaplıcalarda değerlendiririm diye düşüyorum. Eh İzmir’e boşuna temel atmadık ?

İzmir’ e özgü yemeklerden en çok hangilerini beğenirsiniz? Bu yemeklerden yaptığınız var mı?

Ege’nin bütün otlarına bayılırım ve zeytinyağlıları Ege usulü severim. Deniz börülcesinin üstüne tanımam .

İzmir geldiğinizde eğlenmek için özellikle tercih ettiğiniz bir bölge/semt var mı?

İzmir’e hep eğitim amaçlı geldiğim için eğlenmeye pek vakit kalmıyor. Ancak yazın Çeşme tabii ki birinci tercihimdir.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like