Kidolindo ile öğrenmeyi eğlenceli hale getirin

Kidolindo, 3-7 yaş aralığındaki çocukların eğitimlerinde anne ve babaya önemli bir destek sağlıyor. Ayrıca çocukların zihinsel ve duygusal gelişimlerine yardımcı oluyor, özgüven kazanmalarına, problem çözme becerilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor.

kidolindoara

Öncelikle İzmir’den çıkan böylesine önemli bir İnternet işletmesinin kadın girişimcisi olarak sizi kutluyoruz. Söyleşimizin devamında detaylarına gireceğiz ancak okuyucularımıza öncelikle Kidolindo adlı internet girişimini anlatır mısınız?

Teşekkür ederim. Henüz İnternet girişimimiz ilk adımlarını atıyor. Günümüzde anne ve babaların çocuklarıyla nitelikli zaman geçirmesi kent yaşamının içinde zorlaşıyor. Çocuğunuza bir taraftan da yaşadığımız dünya ile ilgili bilgi aktarma gayretiniz var. Hem de bu süreçte eğlenmeli, bilgileri çocuğunuzun anlayacağı düzeye çekmelisiniz. Diğer taraftan onun yaratıcılığı desteklenmeli, küçük kas grupları, büyük kas grupları çalışmalı, zihinsel becerileri artmalı. Bir de konuyu anlatmak için deney yapmalılar ama bu malzemeleri nasıl bir araya getirecekler? Bu durumda anne ve babaların, yoğun iş temposundan arta kalan zamanlarını süper baba ve süper anne olarak geçirmesi gerekiyor. Bizim yaptığımız iş ise anne ve babaların daha fazla sorumluluk ve yoğunluk yaşamadan çocuklarıyla 1 ay boyunca yapacağı tüm etkinlikleri düşünmek, planlamak, hatta bunları gerçekleştirebilecekleri tüm malzemeleri kutuya yerleştirip, yönlendirici broşürler eşliğinde sunmak. Onlara sadece çocuklarıyla birlikte geçirecekleri güzel zamanlar kalıyor…

Ne müthiş bir fikir bu! Günümüzde gerçekten anne-baba olmak çok zor… Çocuğunuza hangi bilgiyi ne zaman vermeli, nasıl vermeli vb. sorular birbirini takip ediyor. Çevre etkeni de cabası! Siz bu açığı nasıl fark ettiniz?

Anne babalar bence dünyanın en anlamlı ve önemli işini yapıyorlar. Bir çocuk yetiştiriyorlar. Aslında her çocuk, bir evren kadar büyük ve derindir. Onları büyütürken kendi çocukluğumuza dönüp içsel yolculuklarımızı sıklaştırırız. Acaba biz o dönemimizde nasıldık? Uzmanların görüşlerini dinleriz. Doğrular ve yanlışlar arasında gidip geliriz. Hangisi doğru ki? Çocuğumuza en iyisini, en güzelini verme gayreti bizi buralara götürür. Bir de çevresel etkenler var ki! Herkesin çocuk eğitimi ve bakımıyla ilgili bir görüşü vardır. Yakın akrabalar, uzak akrabalar, arkadaşlar, sadece tanıdıklar veya hiç tanımadıklarınız; parkta, otobüste, alışveriş merkezinde, yolda herkes bir fikrini paylaşma ve size kendi doğrularını söyleme gayretindedir.

Ve anne babalar, bu büyük ve derin evrene yani çocuğuna sevgisinin yanında bir de dünyayı daha iyi tanıyabilmesi için yolculuğunun henüz ilk adımlarında nitelikli birer rehber olma gayretiyle en doğru bilgiyi yine en doğru şekilde verme çabası içerisindedirler. Bütün bunların hepsi öncelikle benim gözlemim, daha sonrasında anne ve babalarla ve ardından pedagoglarla görüşmelerimde ortaya çıkan sonuçlar. Bütün bu süreç doğru yolda olduğumu gösterdi. Daha sonra analizler, iş planı oluşturmam ve ardından yatırımcı bulmam ile devam eden süreç kendiliğinden geldi.

Kadın girişimci olmak nasıl bir duygu? Zorluklar yaşadınız mı? Sizin gibi bir girişimde bulunmak isteyen kadın girişimci adaylarına nasıl yol gösterirsiniz?

Girişimci ruhu taşımak bence kadın-erkek ayrımı gözetmiyor. Bunu hedeflemiş olmanız ve donanımınız ile ilgili etkenler söz konusu burada. Belki kadınların tek bir farkı olabilir o da sezgisel tarafımızın biraz daha gelişmiş olması, duygusal zekâmızı daha etkin kullanıyor olmamızdır. E-tohum Kampı’na katılmam sonrasında 1500 başvuru arasından ilk 40’a seçilmemiz, ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde girişimciliği desteklemek üzere kurulmuş olan Embriyonix Kuluçka Merkezi kapsamında destek görmemiz Kidolindo olarak yolumuzun sağlam olduğunu gösteren basamaklardı. Bir İnternet girişimcisinin inişli çıkışlı yolu iyi analiz etmesi ve gerekli tedbirleri alarak, vizyonu çerçevesinde sağlam adımları atması gerekiyor. Burası çok büyük bir okyanus… Yüzmek de var, boğulmak da… Ancak girişimci adaylarına öncelikle nitelikli analizlere güvenmelerini ve kararlı olmalarını önerebilirim.

Peki Kidolindo bir çocuğa ne fayda sağlar?

Gelişimin ve öğrenmenin en hızlı olduğu dönem erken yaş dönemidir. Kidolindo olarak 3-7 yaş arası çocuklara ürünlerimizi sunuyoruz. İyi bir geleceğin temelleri bu dönemde oluşturulmaya başlıyor. Bu yüzden erken yaş dönemi, çocuğunuzun yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi, yarınlara hazırlanması için bulunmaz bir süreçtir. Bu dönemde çocuğunuzun gelişimine uygun ortamlar hazırlamanız, birlikte bilgi dolu nitelikli zaman geçirecek aktiviteler yaparak bire bir etkileşimde olmanız son derece önemlidir. Zaman akıp giderken anne babaların fırsatları faydaya dönüştürmelerini dileyerek, ürünlerimizi sunuyoruz. Kidolindo’nun faydaları üzerine çocuk gelişim uzmanları eşliğinde titiz çalışmalar yaptık. Bu faydaları şöyle sıralayabiliriz:

-Birlikte nitelikli zaman geçirerek iletişiminizin güçlenmesini sağlar.

-Çocuğunuzun zihinsel gelişimini, duygusal gelişimini, dil ve motor gelişimini destekler.

-Çocuğunuzun kendini ifade edebilme yeteneğini ve öz güvenini artırır.

-Yaratıcılığını ve hayal gücünü keşfetmesine yardımcı olur.

-Öğrenmeyi eğlenceli hâle getirir.

-Hayatı boyunca kullanacağı problem çözme becerilerinin küçük yaşlarda geliştirilmesini sağlar.

-Gündelik yaşamın telaşı içerisinde, çocuğunuzun gelişimine yönelik aktiviteleri planlamakta zorlanmanıza ve gerekli materyalleri temin etmek için yoğun çaba harcamanıza gerek kalmaz.

-Güzel anılarla bezenmiş bilgilerin daha sonra da hatırlanmasına, ortak konuşma konularının oluşmasına imkân tanır.

-Anlatımın hikâyeleştirilmesi, masallaştırılması sayesinde bilgilerin, kavramların kullanım alanlarının çeşitlenmesini sağlar.

-Kazanımların, zaman içerisinde aktivitelerle pekiştirilerek, amaçların gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

-Ritim duygusunun geliştirilmesini, bilgileri, şarkı eşliğinde eğlenerek öğrenmesini sağlar.

-Çocuk sağlığına uygun olarak hazırlanan zengin içerikteki materyallerin kullanımıyla çevresini farklı gözlemler; merakı, sorgulaması, araştırmacı yönleri artar.

-Yönlendirme broşürleriyle aktiviteleri, kolay ve pratik uygulamalarla gerçekleştirirsiniz.

Kidolindo’ya ulaşmak isteyen aileler ne yapmalı?

www.kidolindo.com web adresinden bize ulaşabilirsiniz. Aylık veya yıllık üyelik alternatiflerinden birini seçiyorsunuz. Çocuğunuzun doğum tarihi bilgisiyle üye oluyorsunuz. Her ay farklı bir tema doğrultusunda hazırlanan gelişim aktiviteleri kutusu gerekli tüm materyallerle birlikte kapınıza geliyor. Çocuğunuz eğlenerek öğreniyor, siz de birlikte geçirdiğiniz kaliteli zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Bu kadar basit yani!

Özellikle çiçeği burnunda anne-baba okuyucularımız için çok faydalı olduğuna inandığımız bu keyifli söyleşimizin ne yazık ki sonuna geldik. Okuyucularımıza son mesajınızı alabilir miyiz?

Her çocuğun ilk öğrenme süreci anne ve babasıyla ailede başlar. Zaman bir daha geriye asla dönmüyor. Zaman hızla akıp geçerken bir daha tekrarlanmayacak o değerli anların güzelliği sadece sizlerin ellerinde. O güzelliklerin tadına varmanızı diliyorum.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Korku nedir?

Korkmak… İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor sorumluluk…
Devamını oku...

Melankoli

Ortada hiçbir sebep yokken öylesine durduk yere üzülmek, ağlamak. Bir yandan yalnızlığı seçmek, diğer yandan insanlarla beraber olamayışının…