TEV’in ilk kız öğrenci yurdu Balçova’da

Türkiye’nin en köklü ve önde gelen vakıflarından TEV, eğitime verdiği desteği yeni bir proje ile sürdürüyor. TEV, yurdumuzun çeşitli illerinden, yükseköğrenim için büyük kentlere gelen kız öğrencilerin barınma sorununu dikkate alarak “TEV Kız Öğrenci Yurtları” projesi başlattı.

 

İlk kız yurdu için İzmir Balçova Belediyesi’nin 29 yıllığına TEV’e tahsis ettiği binayı, 22 Ekim 2011’de düzenenen törenle devraldı.

Balçova’daki TEV Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu, 373 öğrenci kapasitesine sahip.

Genel ulaşım hatlarına ve üniversiteye yakın mesafede olan Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu, 373 öğrenci kapasitesine sahip. Yurtta odalar 3 kişilik olup her odada banyo, tuvalet ve harici lavabo bulunuyor. Hizmet başlangıç tarihi Aralık 2011 olan Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu’nda  burslu ve ücretli olarak kalınabiliyor. Her odada-dahili telefon, klima, tuvalet ve duş, çalışma masası, kitaplık, internet bağlantısı, 5 adet 25 er kişilik çalışma odası, ziyaretçi odası, 7 bilgisayar bulunan laboratuvar, çizim odası, yemekhane, çamaşır ve kurutma makineleri ile ütü bulunan çamaşırhane, dinlenme ve TV izleme alanı bulunuyor.

Oda ve alan temizliği, 7/24 güvenlik ekibi ve kamera takibi, yemek, duman dedektörü ve yangın alarm sistemi mevcut olarak hizmet veriyor. Yurdun konumu; 9 Eylül Üniversitesi’nin bazı bölümleri ile Ekonomi Üniversitesi’ne yürüme mesafesi, İzmir Üniversitesi’ne tek vasıta ile ulaşım, birçok AVM’ ye yürüme mesafesi, 9 Eylül Hastanesi’ne yakınlık, birçok dinlenme ve eğlence yerine yürüme mesafesindedir.

Ayrıca Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu; kişisel gelişim programı uygulaması, hoca eşliğinde yoga ve pilates çalışması, İngilizce eğitimi (bu alanda eğitim gören TEV bursiyerleri tarafından), 100 m mesafedeki Balçova Belediyesi Spor Kompleksi’nden yararlanma imkanı gibi özelliklere sahiptir.

İzmir – Balçova Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu Bursu başvuruları hakkında detaylı bilgiye www.tev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TEV (Türk Eğitim Vakfı)

TEV, 4 Mayıs 1967 tarihinde Merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kurulmuştur. Misyonu; başarılı, fakat maddi desteğe ihtiyacı olan, ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemektir.

TEV kuruluşundan bugüne kadar, yurt içinde Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan 192.000, yurt dışında ise yüksek lisans öğrenimi için 1.309 üstün başarılı gence yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi için burs vermiştir.  Ayrıca 25 eğitim kurumu yaptırarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunmuştur. Sadece 2011-2012 öğretim yılında yurt içinde 9000,  yurt dışında ise 155 gence yüksek lisans bursu vermektedir.

048731097de322302aff7e52151c991d_l

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like