Moda diye her şeyi giymeye çalışıyoruz

Moda dünyasının hızla yükselen ismi Hakan Akkaya ile konuştuk. “Bugün Ne Giysem?”deki sert eleştirileri, kendine özgü tavırları ve açıksözlülüğüyle dikkat çeken ünlü modacı mesleğini ve projelerini anlattı:

hakan-ara

Hepimiz sizi  “Bugün Ne Giysem ” ile tanıdık diyebiliriz. Peki televizyon programı dışında neler yapıyor Hakan Akkaya?

Önümüzdeki hafta resmi açılışını yapacağım mağazamla ilgileniyorum.

İstanbul Fashion Week yaklaştı, onun yoğunluğu başladı. Bunların dışında ofisimde hâlâ kişiye özel tasarım yapmaya devam ediyorum. Üniversitelere söyleşiye gidiyorum. Yeni birkaç projem var onlarla ilgileniyorum. Kısacası televizyon programı dışında sürekli çalışıyorum.

“Bugün ne giysem” dışında başka televizyon projeleriniz var mı?  Bu sene için planlarınız neler?

“Bugün ne giysem” devam ediyor zaten. Bu sene gene BNG izleyicisiyle beraberim.

Boyner, Sarar gibi ünlü markalara koleksiyonlar hazırladığınızı biliyoruz hala devam ediyor mu bu çalışmalarınız?

Evet, Şu an büyük bir markayla çalışmaya başladım. Çok güzel bir koleksiyon hazırlıyorum. Tasarımlarımı bilen ve beni takip eden herkese hitap edecek bir koleksiyon olacak.

Modacılığa eğilim ve ilginiz nasıl başladı?

Benim babam Karadenizli… İnşaat işleriyle uğraşıyordu. Ben de mimarlık okuyordum. Modacılık istediğimi babama söyleyememiştim. Bilkent’e başladım. Babam üniversite okumadığı için en büyük isteği benim üniversite okumam ve işlerin başına geçmemdi. Ama benim tercihim moda oldu. Mimarlık eğitimimi bıraktım. Uzun süre bunun savaşını verdim.

Çocukluğumdan beri yapmak istediğim işi yapıyorum şu an. Bu da insan için çok büyük bir lüks bence.

Tasarımlarınızda özellikle kullandığınız Hakan Akkaya unsurları veya uygulamaları var mı?

Evet, belli bir stilim vardır. Bu stilin dışına pek çıkmam. Siyah beyazı çok severim. Neredeyse hiç renkli çalışmam.

Hakan Akkaya tasarımları için siyah-beyaz, sade-şık diyebilirim.

Modacıların tasarımlarına doğup büyüdüğü çevrenin izlerini yansıttığı doğru mu? Siz de Ordulusunuz,  Karadeniz’den yansımalar var mı zaman zaman çalışmalarınızda?

Elbette vardır. Bir şey tasarlarken aklınıza öyle şeyler geliyor ki görsel hafıza tasarımlarda çok etkili oluyor.

İzmir denince sizin aklınıza gelen nedir?

Sezen Aksu.

İzmir’e sık sık geliyor musunuz?

Geliyorum tabii, en az yılda altı-yedi defa geliyorum. Eskiden tatil için her yaz Alaçatı’ya gelirdim. Alaçatı o zamanlar bu kadar popüler değildi. 2005-2006 yıllarına kadar olan halini daha çok seviyordum. İzmir turizm anlamında çok güzel kazanç sağlıyordur mutlaka ama ben Alaçatı’nın eski halini seviyorum.

İstanbuldan bakıldığında İzmir moda anlamıda nasıl görünüyor?

İyi görünüyor. İzmir zaten benim için İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en önemli şehri. İnsanları çok açık, rahat ve özgüveni yüksek.

İstanbul’da kendinize ait bir mağazanız olduğunu biliyoruz, peki İzmir’de de bir şube açmayı düşünmez misiniz?

Evet, İzmir’den böyle bir talep var. Görüşmelerim devam ediyor. En kısa zamanda İzmir’de de bir mağaza açacağım.

Meslek hayatınızda ve yarışma süresince birçok kadınla karşılaştınız, eleştirdiniz. Genel olarak Türk kadınının yaptığı moda hatası nedir?

Moda diye her şeyi giymeye çalışıyoruz. İnsanlar vücutlarını tanırlarsa daha şık göründüklerini fark edecekler. Bizim kadınımızda bu durum var ne yazık ki; kendini, vücudunu tanımamak.

Klasik bir soru olacak ama size göre moda nedir?

Moda çok anlamı olan bir kavram. İnsanların bildiği haliyle dev bir sektörün ayakta kalabilmesi için para kazanma biçimi diyorum ben. Moda dünyasında her şey çok hızlı tüketiliyor. Bana göre değişimin ta kendisidir.

Sizi “Bugün Ne Giysem”de yarışmacılara yaptığınız sert ve acımasız eleştrilerinizle tanıyoruz. Daha sonra programı izlerken bundan pişmanlık duyduğunuz oluyor mu?

Aslında takdir ettiğim zamanlar da oluyor, sert eleştirdiğim de. Ama nedense beğenimi belirttiğim zaman budan çok bahsedilmiyor.

Peki, bu kış ne giysek? 2013’de Modada öne çıkan unsurlar neler?

Kadınlar daha maskülen parçaları birleştiriyor. Mesela bu kış kadınlarda frag görmek isterim. Erkeklerde ise tek tip takım elbiseler azalacak. Tek renk, tek kumaş yerine kombinler görüyor olacağız.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like