Sporda küfüre ve şiddete son

Narlıdere Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Mutlu Gençlik Mutlu Yarınlar” Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hibe desteği ile yürütülüyor. Son yıllarda, spor karşılaşmalarında artan şiddet olaylarına dur demek için harekete geçen Narlıdere Kaymakamlığı,

ekran-resmi-2016-10-25-09-36-19

konu ile ilgili eğitimin, erken yaşlarda başlaması gerektiği düşüncesi ile, “Mutlu Gençlik, Mutlu Yarınlar” projesini geliştirdi.

“Sporda küfüre ve şiddete son” sloganı ile yürütülen proje hakkında, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba şunları söyledi:

Projemizin çıkış noktasında “spor kardeşliktir, dayanışmadır” diyoruz. Sporu sağlığımız için yaptığımız kadar, sosyalleşmek için de yapıyoruz. Ayrıca spor yaparken amaç, sadece kazanmak değildir, spor yaparken aynı zamanda keyif alınmalıdır. Ancak son dönemde spor müsabakalarında yaşanan şiddet olayları ve medyadaki görüntüler, çocukların küçük yaştan itibaren sporu bir şiddet aracı gibi algılamasına neden oluyor.

Amacımız, gençlerin daha fazla spor yapmalarını teşvik etmek, spor yaparken de spor ahlakını öğreterek, centilmenlik alışkanlığını kazandırmak. Bu nedenle Kaymakamlığımızca bir proje hazırlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunduk. Proje kabul edildi. Projemizi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e bağlı tüm okullarda sürdürüyoruz. Projeyi Kaymakamlığımız adına Beden Eğitimi öğretmenleri Filiz Oktay ve Rana Çiftelerli yönetiyorlar. Ayrıca Türkiye’de ve uluslararası müsabakalarda hakemlik yapan FİFA kokartlı  Ali Rıza Çakmak da Futbol deneyimleri ile sporda dostluk ve centilmenlik konusunu düzenlediğimiz panelde çocuklarla paylaşıyor.

ekran-resmi-2016-10-25-09-36-26

Projemiz, dört farklı faaliyetten oluşuyor:

  • Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler arasında halı saha müsabakaları düzenlenmesi.
  • Öğrencilerin, görevli öğretmenler nezaretinde bu müsabakalara götürülmesi ve müsabakaları izlerken, tribün adabı açısından eğitilmeleri.
  • Sporun centilmenlik çerçevesinde yapılması gerektiği konusunda eğitim seminerleri düzenlenmesi.
  • Gençlerimizle Ali Onbaşı Deresi Vadisi’nde, gruplar hâlinde doğa yürüyüşleri yapılması.

ekran-resmi-2016-10-25-09-36-34

Ekim 2012’de başladığımız projemizi, Eylül 2013 tarihinde tamamlayacağız. Hedefimiz, projemiz ile ilçemizdeki tüm çocuklara ulaşmaktır. Sonuç olarak gençlerimizin; centilmence mücadele (fair play), rakiplerine saygı gösterme, küfürsüz maç seyretme, paylaşım, kendine güven, kendini tanıma gibi konularda gelişmelerine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

Narlıdere Kaymakamlığı’nın çalışmaları ve yürüttüğü diğer projelerle ilgili bilgi ve haberlere ulaşmak için Kaymakamlığın www.narlidere.gov.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like