Narlıdere Life Sayı 3

askin-belkis

Merhaba

Geçen sayımızda İzmir’imizi kalkındıracak ve istihdam sağlayacak projelerden bahsetmiştik. Bu projelerin sağlayacağı faydaları taçlandıracak olan “Expo 2020 İzmir” in kentimizde gerçekleşmesini yürekten diliyoruz.

Kentimizi ve ülkemizi dünya genelinde gündeme taşıyacak olan Expo 2020 ‘nin oylamasına 11 ay kaldı. Heyecan giderek büyüyor. Oylamada kentimiz seçilir ise, geriye kalacak olan 6 yıllık sürede yerli ve yabancı yatırımcıların İzmir’e akın etmesi bekleniyor.

Oylamadan sonra, 6 yıllık Expo 2020 hazırlık dönemi kadar, sonrası da İzmir’in kalkınması açısından  çok anlamlı olacaktır. Expo’yu başarılı bir biçimde geride bırakan İzmir, dünyada sağlıklı yaşamın yeni odağı olacaktır. Houston gibi, sağlık konusunda dünya çapında markalaşmış kentlerden birisi olması mümkündür. Ayrıca, önceki dönemlerde Expo’ya ev sahipliği yapan ülkelerin edindiği tecrübe ve derslerle, Expo 2020 sonrasından daha verimli şekilde faydalanabilmek için, gerekli çalışmalar önceden yapılacak ve hazırlıklı olunacaktır.

Expo 2020 adaylığımızın yaygınlaştırılması ve oylamadaki seçilme şansımızın arttırılması adına hepimizin destek vermesi gerekiyor. Bunun için “Expo 2020 İzmir” gönüllüsü olmak ve “Expo 2020 İzmir” Elçilik Programı’na katılmak yerinde olacaktır. Ayrıca her türlü çalışmanızda “Expo 2020 İzmir” görsellerini kullanabilirsiniz.  “Expo 2020 İzmir”  logo ve diğer görsellerini, http://www.expoizmir.org.tr web sitesinden bulabilirsiniz. Expo 2020 İzmir Gönüllüsü olmak için ilgili web sitesindeki formu doldurmanız yeterli. Dolduran kişiler açısından gönüllülük formunun herhangi bir bağlayıcılığı yok. Gönüllü faaliyetleri, 2013 Kasım ayında yapılacak oylamaya kadar olan süreci kapsıyor.

“Expo 2020 İzmir” gönüllülerinin kentimizde ve tüm Türkiye’de çoğalmasını diliyor,  oylamanın İzmir lehine sonuçlanmasını umut ediyoruz.

Aşkın Yaka

Editör

Merhaba

Yeni yıl geliyor…  Her yer ışıl ışıl. Alışveriş merkezleri, vitrinler, her yerde yeni yıl coşkusu var. Mağazalar yeni yıla özel tasarlanmış ürünlerini

piyasaya çıkarıyorlar. Her yerde kar deseni, çam ağacı ve geyik figürleri. Masal gibi… Yılın bu zamanını çok seviyorum.

Bende yılbaşının yeri ayrıdır. Her şeyden önce umut vardır içinde. Geçen yılı gözden geçirir, yaptığımız ve yapamadığımız şeyler için bazen hüzünleniriz, bazen de şükrederiz. Kendimizle yüzleşiriz. Yeni gelen yıldan ümitlerimiz, beklentilerimiz yüksektir.  Yeni yılda çok mutlu olmayı hayal ederiz, hedefler koyarız. Çünkü her yeni yıl, yeni umutları da barındırır içinde.

2012 yılını uğurlayıp yeni yıla “Hoş geldin” diyeceğiz. Yalnızca İzmir’de değil tüm ülkede ve dünyada da coşkuyla karşılanacak yeni yıl; havai fişekler atılacak, çığlık çığlığa kutlanacak. Olmasını istediğimiz dileklerimizi içeren cümlelerle kutlayacağız dostlarımızın yeni yıllarını. Yılbaşı gecesi birlikte değilsek, dostlarımızla saat 00.00 sıralarında mesajlaşarak veya telefonla kutlamamız da neredeyse gelenekselleşti.

Bizim çocukluğumuzda bu tebrikler genellikle posta ile yapılırdı. Üstü simli yılbaşı kartlarını hatırlıyorum; kuzenime yazdığım yılbaşı tebrik kartı ve ondan gelen genellikle karlı ve kardan adamlı, sevimli yılbaşı kartlarını. Ben de günün anlamına uygun resimli yeni yıl kartları alıp postalardım en az 1 hafta öncesinden.  Çok heyecanlı bir şeydi benim için. Kim bilir belki bu yıl gene yeni yıl kartı yazıp postalarız dostlarımıza.

Yeni yıl coşkusunu dergimize de yansıtarak harika bir Aralık sayısı hazırladık. İçinde, her zaman olduğu gibi bölge haberleri ve çok özel röportajların yanı sıra yılbaşı hediye seçenekleri ve yılbaşına özel tarifler var.

Herkese mutlu yıllar.

Belkıs Ersan Yaka

İmtiyaz Sahibi

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...
Yine aralık ayı geldi. En sevdiğim, yılın en heyecanlı, en renkli ayı. Alışveriş merkezleri, vitrinler, her yerde yeni…
Devamını oku...

İcat çıkarıyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayallere sınır getirmiyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl kente hediye ettiği Fabrikasyon Laboratuvarı (FabLab), teknolojik…