Çocuğunuza “başarı” için bir şans verin!

Mental aritmetikten çocuk ve yetişkin yaşam koçluğuna kadar birçok alanda eğitim hizmeti sunacak olan Krizantem Kişisel Gelişim Merkezi Narlıdere’de açıldı.

 

Krizantem Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi 4 Ocak 2014 tarihinde Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Narlıdere’de Hatice Ekinci ve Sibel Karaoğlan’ın ortaklığı ile kurulan merkezde; mental aritmetik, Japon matematiği, hızlı okuma, öğrenci ve yaşam koçluğu, eğitim danışmanlığı, yaratıcı drama, maske kolaj, origami, zeka oyunları atölyeleri, özel derslerin yanı sıra İngilizce, Almanca, Japonca dersleri de veriliyor.

Narlıdere’de Kiku Soroban markasıyla hizmet veren Krizantem Kişisel Gelişim Merkezi kurucu ortağı ve eğitmeni Hatice Ekinci, mental aritmetiğin 4-16 yaş grubu çocuklar üzerinde çok sayıda olumlu etkileri olduğunu belirtti. Ayrıca okulda öğrenilen matematik, Türkçe, fen ve diğer derslerin çocuğun sol lobunu aktif ettiği fakat beyin gelişimi açısından hem sol hem de sağ lobun dengeli olarak çalışması gerektiği için mental aritmetiğin bir zeka gelişim programı olarak öğrencilere oyun gibi ileri seviyede analitik düşünme yeteneği, hızlı matematik becerileri, yüksek konsantrasyon, gelişmiş dinleme becerileri, güçlü hayal gücü, odaklanma kolaylığı, gelişmiş hafıza gücü, öz güven ve gelişmiş problem çözme yeteneği kazandırdığını belirterek; ailelere “çocuğunuza başarı için bir şans verin” diyor.

Krizantem Kişisel Gelişim Merkezi’nde verilen eğitimler:

Anlayarak hızlı okuma

İnsanlar edindikleri bilgilerin %60’ını okuyarak sahip olurlar. Çocuklarınızın entelektüel bilgiye sahip, çağdaş bir insan olabilmesinde en önemli etken şüphesiz kısa zaman da daha fazla bilgiye ulaşabilmesidir. Anlayarak Hızlı Okuma eğitim programı çocuklarımızın ve yetişkinlerin zamanı daha verimli kullanmasını sağlar. Türkiye’nin okuma hızı ortalaması dakikada 160-220 kelimedir. İnsan beyni ise dakikada ortalama 1000 kelime okuyacak kapasiteye sahiptir. Anlayarak Hızlı Okuma programı bu bilimsel veriler ışığında hazırlanmış olup çocuğunuzun okuma hızını en az 2 katına çıkartacak bir uygulamadır.

Japon matematiği

Donguri Yöntemi

Çocukların düşünme becerisini geliştirmek amacıyla yapılan bir çalışmadır. Öğrencinin resim, şekil çizerek, hikayeleştirerek matematiği soyut olmaktan çıkarıp somutlaştıran, kolaylaştıran ve sevdiren bir yöntemdir:

Okuma ve anlama yeteneğini geliştirir.

Mantıksal düşünme becerisini artırır.

Konsantrasyon gücünü artırır.

Sabırlı olmayı ve detaylı düşünmeği sağlar.

Matematiği eğlenerek, keşfederek, hayal kurarak, öğrenir. Çocuğun bireysel gelişimini, kendini keşfetmesini sağlar.

Görsel düşünme yeteneğini geliştirir.

Öğrenci koçluğu

Öğrenci koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Başarılı bir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaşmada motivasyon odaklı çalışmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar. Öğrenci koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu artırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir.

Öğrenci, koçluk seansında üzerinde çalışılan konular:

Hedef belirlemek,

Hedefe doğru odaklanmak,

Zaman planı yapmak,

Zamanı doğru ve etkili kullanmak,

Ders çalışma stratejileri,

Daha iyi konsantrasyon,

Verimli çalışma konusunda yol almak,

Kendi zihnini yönetme becerisi,

Kaygı ve stresle baş etmek,

Eyleme geçme adımlarını belirlemek ve eyleme geçmek,

Sınav ve okul başarısı,

Hayat başarısı-vizyonu

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

‘YAZ’DIM’

Yaz’dım; ışık olup ısıttım, sen yüzüme kalın perdeler kapattın. Kış’tım; yağmur olup yüzüne yağdım, rüzgâr olup saçlarına estim,…
Devamını oku...

Renklerin anlamı

Renklerin insanlar üzerindeki oldukça fazladır.Her ne kadar ‘zevkler ve renkler tartışılmaz’ dense de uzmanların elde ettikleri dikkat çekici…