Butik diş hastanesi Narlıdere’de açıldı

İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  hizmet vermeye başladı. 10 Şubat tarihinde resmi açılışı yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, diş ve ağız sağlığı ile ilgili her türlü teşhis ve tedavi yapılıyor.

 

Son teknolojiyle donatılan merkezde 21 hekim hizmet veriyor.

Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dolunay Hamamizade, randevulu çalışılan merkezde en kısa sürede en doğru tedaviyi uyguladıklarını söylüyor. 25 üniteden oluşan Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde günde ortalama 350 hasta tedavi görüyor.

Dolunay Hamamizade, her yetişkin bireyin ve çocukların 6 ayda bir mutlaka diş kontrolünden geçmesi gerektiğini belirterek, “Ağız ve diş sağlığı sadece ağzı ilgilendirmiyor. Ağızdaki bir enfeksiyon, çok rahat bir kalp hastalığına, kulak, göz ve beyin enfeksiyonlarına sebep olabilir. Tüm vücudun sağlığı açısından da çok önemli ve asla ihmal edilmemesi gereken bir husus ancak ne yazık ki ülkemizde bu konuya yeterince dikkat edilmiyor. Türkiye’de kişi başına düşen yıllık diş macunu oranı son yıllarda artış gösterse de halen 110 gr. civarında, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde.  Bu oran Almanya’da 450 gr., Amerika’da 400 gr.’dır.  Aynı şekilde kişi başına düşen fırça sayısı da yıllık bir adetin altında. Aslında her 3 ayda bir fırçanın yenilenmesi gerekiyor. Eski fırça fonksiyonunu yerine getirmediği gibi üzerinde bakteri bulunduruyor. Böyle olunca kişi faydadan çok zarar görebiliyor. Sağlık bakanlığının özellikle çocuklara yönelik eğitim programları var. Ailelerin de 2 yaşından itibaren çocuklarını diş fırçalamaya yönlendirmesi gerekir. Ağızda oluşan neredeyse tüm hastalıklar önlenebilirdir. Bu açıdan değerlendirildiğinde hastalık oluşmadan alınacak  koruyucu önlemlerin büyük önemi var. Merkezimize başvuran tüm halkımızı  koruyucu önlemler  konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Tüm bunlara rağmen yine de hastalık oluşmuşsa, diş kayıpları yaşanmışsa bunların telafisi konusunda en hızlı ve uygun tedaviyi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

“Sadece Narlıdere halkına değil, tüm civar ilçelerden gelen hastalarımıza hizmet veriyoruz.”

“Biz sadece Narlıdere halkına değil, tüm civar ilçelerden gelen hastalarımıza da ortodonti hariç tüm diş tedavilerini veriyoruz. Harika bir binamız var. Bana kalırsa Türkiye’nin en güzel Ağız Diş Sağlığı merkezlerinden biri. Ben bu kadar güzel bir merkezi memleketimize kazandırdığı için Sağlık Bakanlığına ayrıca İzmir Güney Kamu Hastaneleri kurumuna  İzmir halkı adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like