EBSOV Kadınlar Birliği sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor

Kadınlar Birliğinin, her yıl yaklaşık 500 bursiyer ve ihtiyaç duyulan bölgelerde kurulan EBSO okullarına maddi ve manevi kaynak yaratmak için faaliyetleri devam ediyor. Vakıf kuruluşuyla birlikte çalışmalarına aralıksız devam eden Kadınlar Birliği 21 Nisan’ da bir öğle yemeği düzenledi.

 

Yemek öncesi saat:12.00’de başlayan programda açılış konuşmasını Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran yaptı. Konuşmasına Işlay Saygın, Ayşe Kulin başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı. Yaptıkları çalışmalardan duyduğu mutluluğu ifade eden Özduran: “İhtiyacı olan insanların yaşamlarına bir nebze olsun dokunabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

İhsan Özduran’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen ünlü yazar Ayşe Kulin, sözlerine ilk konuşmasını da İzmir’de yaptığını ifade ederek başladı. “Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği üyelerinin konuğu olmaktan mutluyum. Yıllar önce ilk konuşmamı İzmir’de yapmıştım. Sanırım son konuşmamı da gene İzmir’de yapacağım. Ben 1997 yılında yazdığım “Adı Aylin” romanımdan bu yana konuşuyorum. Artık konuşma değil, çalışma zamanı.

Türk kadınının sahip olduğu hakları nasıl zorluklarla kazandığına değinen Kulin, “Kadınımızın mesleklere girişi çok zor ve birer birer oldu, sonra gökyüzündeki yıldızlar gibi hızla çoğaldı. Ardından ülkemizde kadınların sahip olduğu mesleklerde ilkler başladı; ilk kadın hâkim, ilk kadın doktor, ilk kadın pilot gibi. Bunlar sevindirici, hayal bile edilemeyen gelişmelerdi o yıllar için. Çünkü ülke nüfusunun yarısının yok sayıldığı bir zamandan geçiyorduk. Ben her türlü engelin eğitimle aşılabileceğine inanıyorum. Eğitim ile ilgili çalışmaları gönülden destekliyorum. İhtiyacı olan, okuyamayan çocuklara destek olup onların eğitimlerine olanak sağlamak, eğitimli ve aydın bireyler yetiştirmek, ülke olarak kurtuluşumuz olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, öğle yemeği sonrası Ayşe Kulin “Hayal” adlı romanını imzaladı.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kadehler

Masalarımızın en gösterişli detayı , içindeki içeceği  ile adını alan tutuşumuz ile anlam kazanan bardaklar… İçinde sunulan içkinin…