Otların Rüzgârlı Öyküsü: “Alaçatı Ot Festivali”

Bu yıl 5.’si düzenlenen festival, Alaçatı’nın dünyaca ünlü rüzgârının da slogana dâhil edildiği “Otların Rüzgârlı Öyküsü: Alaçatı Ot Festivali” adıyla gerçekleşti.

 

Alaçatı’da 2010 yılında 1 gün olarak başlayan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl 10-13 Nisan tarihleri arasında,  4 gün düzenlendi. Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’nin çatısı altında, Alaçatı Ot Festivali Organizasyon Komitesi tarafından gönüllülüğe dayalı bir çaba ile gerçekleşen ve gelenekselleşen festival çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Alaçatı’nın kültürünü, otlarının çeşitliliğini, doğasının zenginliğini, tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerinin kaybolmasını önlemek amacıyla düzenlenen ve geleneksel bir festival kimliğine kavuşan Alaçatı Ot Festivali’nde 4 gün boyunca değişik etkinlikler düzenlendi. Eski Pazaryeri Cami’nin önünde kurulan alanda “Ot toplama yarışmaları” değerlendirildi, yemek atölyelerinde değişik ot yemekleri pişirildi. ‘Ot temalı’ resim, heykel, seramik ve fotoğraf sergileri açıldı, uygulama bahçeleri gezildi ve zeytinyağı tadımları gerçekleşti.

Muhittin Dalgıç: “Çeşme ile Alaçatı güç ve dayanışma birliğiyle ilk etkinliğini ‘Ot Festivali’ ile gerçekleşiyor.”

Çeşme’nin yeni Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivali tüm Çeşme yarımadasına yaydıklarını belirterek, “Yerel Yönetimler Yasası’nda yapılan değişiklikle belde belediyelerinin kaldırılması kapsamında Alaçatı Belediyesi de Çeşme Belediye sınırlarına dâhil oldu. Dünyada iki ayrı turizm markası olan bu değerli tatil cennetleri Çeşme ile Alaçatı güç ve dayanışma birliğiyle ilk etkinliğini ‘Ot Festivali’ ile gerçekleşiyor. 2010 yılında amatör anlamda başlayan ve bu amatör ruhunu kaybetmeden ama profesyonelce gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik olan festivalimizde yörenin zengin yemek ve ot kültürünün daha da çeşitlenmesi, insanların yöresel lezzetleri korumaya ve yaşatmaya teşvik edilmesi, yarışma katılımcılarının artması amaçlanıyor”  dedi.

Festival bu yıl da binlerce katılımcı ile gerçekleşti. Festival kapsamındaki etkinliklere yabancı tur şirketleri kafileler getirdi. Yine İstanbul’dan büyük tur firmaları festivale özel paket turları düzenledi. Sakız Adası’ndan gazeteci ve televizyon kanalları etkinlikleri yakından takip etti.

Alaçatı’da bulunan otellerde, restoranlarda, hatta sokaklarda yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Gurmeler, gazeteciler ve Ege Mutfağına âşık binlerce kişi Alaçatı sokaklarını doldurdu.

Alaçatı gönüllüsü Ayhan Sicimoğlu’ndan Açıkhava konseri:

Tam bir Alaçatı gönüllüsü olan ve ilk ot festivalinden bu yana jürinin değişmez üyelerinden Ayhan Sicimoğlu, bu yıl jüri üyeliğinin yanı sıra bir de konser verdi. Açık havada gerçekleşen Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konserinde binlerce kişi dört değirmenler meydanında buluştu.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Netflix Dizi ve Belgesel Emily İn Paris / Dizi Tür: Romantik, DramaYönetmen: Alfonso Gomez-RejonYapımı: 2020Oyuncular: Lily Collins, Phil ippine…
Devamını oku...

Mimarlık: [Dışarıda olmak]

Hastanelerde doğuyoruz, apartmanlarda büyüyoruz, gökdelenlerde çalışıyoruz, AVM’lerde hafta sonlarımızı geçiriyoruz. Hayatımızın çoğu kapalı alanlarda geçiyor. Genellikle zorunluluktan. İşimiz…