Hediye seçimini son dakikaya mı bıraktınız?

Alışveriş, uzun bir süredir bilim adamlarının da ilgisini çeken bir eylem. Bunun ötesinde kadınların olduğu kadar erkeklerin de olmazsa olmazlarından. Üstelik insan psikolojisiyle de yakından alakalı deniliyor. Hele bir de yeni yıl ve özel günler konu ise, hediyeler daha da önem kazanıyor.

Uzmanlar, kendinizi o gün iyi ya da kötü hissetmenizin yaptığınız alışverişin tarzını belirlediğini belirtiyor. Mağazalar müşterilerine maksimum memnuniyet sunmak için neler yapıyor derseniz?

Kış sezonunun açıldığı şu günler de mağazaların üst yöneticileri ile görüşmelerimde akıllı alışverişe dair ilginç tüyolar aldım. Mağaza çalışanlarına göre ise, onlarla iyi bir ilişki kurmanın yolunun harcadığınız paranın miktarıyla uzaktan yakından alakası yokmuş. Çoğu zaman çok para harcayan müşterilerinden kurtulmak için kaçacak delik arayan ve bunu itiraf edenler bile var. Bu durumda siz ne kadar iyi huylu olursanız, mağazadakilerin de size o kadar iyi davranacağı aşikâr…

Yine geldik bir özel yılbaşı alışverişine. Özel günlerde hepimizi bir hediye telaşı alır doğal olarak…

Sevdiklerine, dostlarına, hediye almayı düşünen ancak bunu son güne bırakanlar için bazı önerilerim olacak. İlk etapta hediye alırken düşünmeniz gereken kişisel bir ihtiyacı mı karşılayacaksınız, yoksa lükse mi kaçacaksınız?

En önemlisi de, hediye alacağınız kişiyle olan yakınlığınız nasıl bir hediye almanız gerektiği konusunda anahtar olacaktır.

Zevkler ve renkler

Aslında hediye içten gelen bir jesttir. Bu yüzden nasıl hissediyorsanız öyle davranmalısınız. Zevkler ve renkler tartışılmaz derler. Ancak hediyenizin maddi ve manevi değeriyle karşı tarafı mahcup etme olasılığı da var. Hediye alacaklar öncelikle hediye verecekleri kişinin zevklerini bilmeli. Yoksa alınan hediyeler iyi seçilmediğinden dolayı kullanılmayıp bir kenara atıldığı için yapılan alışverişler de boşa gitmesi içten bile değil!

Örneğin, kozmetiğe düşkün birine hediye alacaksanız işiniz kolay. Ancak, modern bir insana eşarp almak ya da spor ile alakası olmayan birisine spor malzemeleri hediye etmek ne kadar makbul olabilir ki?

Bununla birlikte, evine düşkün birisine hediye alacaksanız da çok sayıda seçeneğiniz var. Dekoratif hediyeler olduğu kadar çay-kahve tiryakisine vereceğiniz çay-kahve takımı gibi şeyler eminim yerini bulacaktır. Daha bunun gibi pek çok çeşitlilik mevcut. Burada önemli olan hediyenin işe yarar ve kullanabilir olması, bir kenara atılmaması. Yoksa yapılan alışverişler boşa gidecektir.

Suzan Ernoyan

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Mimarlık: [Dışarıda olmak]

Hastanelerde doğuyoruz, apartmanlarda büyüyoruz, gökdelenlerde çalışıyoruz, AVM’lerde hafta sonlarımızı geçiriyoruz. Hayatımızın çoğu kapalı alanlarda geçiyor. Genellikle zorunluluktan. İşimiz…