Ayşe Kulin: “İçimden kitap yazmak gelmiyor”

Türkiye’nin en üretken ve en çok satan yazarlarından birisi olan Ayşe Kulin Güzelbahçeli hayranlarıyla buluştu. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nden sevenlerine hitap eden ve ardından kitaplarını imzalayan Kulin, eskiden bir kitabı tamamlamadan diğer kitabına başladığını belirterek, “Artık içimden hiçbir şey yapmak ve kitap yazmak gelmiyor. Son kitabın Kanadı Kırık Kuşlar’dan sonra yeni bir kitap yazmak içimden gelmiyor. Çünkü ülkemin içinde bulunduğu durum beni çok üzüyor. Şu referandum bitse de önümüzü bir görsek” diye konuştu.

Türkiye’de uzun yıllar “Beyaz Türk” olmanın cezasını çektiğini iddia eden Kulin, “Robert Koleji’nden mezun olmama karşın kendimi her zaman, solcu, devrimci, Atatürkçü, sosyal demokrat bir çizgide gördüm ve bu ilkelere inandım. Ama bu güne kadar ne hapis yattım, ne tutuklandım, ne işkence gördüm, ne de dayak yedim. Üstelik Kürt ya da gay da değilim. Ama buna rağmen kitaplarım çok satıldı, hayatımı sadece kitap satışlarından elde ettiğim parayla idame ettim. Bu nedenle tüm okurlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

KANADI KIRIK KUŞ GİBİYİM

Kanadı Kırık Kuşlar” kitabında 1930’ların Almanya’sından 2000’lerin Türkiye’sine uzanan bir ailenin dört kuşaklık hikâyesini anlattığını belirten Kulin,”Ben de kendimi kanadı kırık bir kuş gibi hissediyorum. Kendi ülkeme adam akıllı yabancılaşmış haldeyim. Kitabı yazarken bunu çok hissettim. İnşallah bunlar da geçecek, bütün kötü günler geçiyor. Ben görebilmeyi çok isterim ama ben görmesem de geçecektir. Çünkü hiç bir baskıcı rejim uzun sürmedi” dedi.

Konferansın sonunda ünlü yazar Ayşe Kulin’e Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce bir buket çiçek ve plaket sundu, İzmir Rotary Kulübü “Meslek Hizmet Ödülü” verdi. Kulin daha sonra okuyucularına kitaplarını imzaladı.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like