5 adımda sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilt

 1 Cilt tipinizi tanıyın

Güzel bir cilt için ilk adım cilt tipinizi tanımaktır.

Cildiniz;
Belirgin gözenekli görünüyorsa yağlı

Pul pul görünüyorsa, kuru
Burun, alın ve çene bölgeniz yağlı, yanak bölgeniz kuruysa, karma
Bazı bakım ürünlerini ve makyaj malzemelerini kullandıktan sonra kaşıntı hissediyorsanız hassas cilt tipine sahipsiniz.

2 Temizleyin

Normal bir cilt tipine sahipseniz cilt tipinize uygun olan yumuşak bir temizleyici kullanın. Bol ılık su ile durulayın, sonra kurulayın.
Cildiniz kuru ise alkolsüz, yumuşak bir temizleyici kullanın. Yumuşak hareketlerle bol ılık su ile durulayın, sıcak su kullanmaktan kaçının. Haftada bir kez kullanacağınız kuru ciltler için uygun bir peeling, cildinizin daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

Cildiniz yağlı ise, yıkamak için sıvı şekilde köpüren bir temizleyici kullanın. Bol ılık su ile durulayın.

Cildiniz hassas ise, çok nazik bir temizleyici ile yıkayın ve ılık su ile durulayın. Alkol, sabun, asit veya parfüm içeren ürünler yerine bitkisel içerikli ürünlerden kullanın.

3 Nemlendirin

Her cilt tipinin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Cilt tipiniz ne olursa olsun cildinize özel bir nemlendiriciyi her gün düzenli olarak kullanın. Su bazlı nemlendiricileri tercih edin. Nemlendiricinin daha etkili olması için cildinizi temizledikten hemen sonra uygulayın.

  1. Aknelerden kurtulunCilt güzelliğiniz için her gün düzenli olarak cilt temizliği yapmanız şart. Temizlenmeyen cilt akne oluşumuna meyillidir. Ciltteki gözeneklerin temizlenmesi akne oluşumunu önlediği gibi yaşlanma etkilerini de azaltır. Akneler hiçbir şekilde sıkılmamalıdır. Cilt hücreleri sıkma işleminden etkilenerek leke oluşumunu hızlandırır. Aknelerle savaşmanın bir yolu da düzenli cilt bakımıdır.
  1. Beslenme ve uykunuza önem verinSağlıklı beslenerek cildinizi sağlıklı tutun. Canlı bir cilt için; Bol su için, sebze, meyve, tam tahıllar ve düşük yağlı süt ürünleri tüketin. Tavuk, balık, yağsız et, fasulye ve yumurta gibi yağsız proteinler seçin. Yağ, tuz ve şeker içeriği yüksek olan gıdalardan uzak durun.Düzenli uyku sağlıklı bir cildin olmazsa olmazıdır. Göz çevresinde koyu halkaların olduğu, donuk bir cilde sahip olmak istemiyorsanız düzenli ve kaliteli bir uyku uyuyun. Stresli yaşamdan uzak durun. Sigara içmeyin.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Mimarlık

Bir üst ölçek canlısı olarak dünya Bir çeşit canlının üzerinde yaşadığımızın farkında mıyız? Biz, dünyayız. Daha doğrusu, dünyayı…