İAOSB, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor

Türkiye’nin önde gelen OSB’leri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, yürüttüğü çalışmalarla alanında öncü olmayı sürdürüyor. 1990 yılında faaliyete geçen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Türkiye’nin en önemli üretim, ihracat ve istihdam merkezlerinden biri olmanın gururunu yaşıyor. Toplam alanı 6 milyon 240 bin metrekare olan İAOSB’de 633 parselde 580 firma faaliyet gösteriyor. 37 bin kişiye istihdam sağlanan İAOSB’nin yıllık ticaret hacmi yaklaşık 8 milyar dolar, ihracatı 2,5 milyar dolar, ithalatı ise 1 milyar dolar civarında gerçekleşiyor.

Yaptığı nitelikli çalışmalarla göz dolduran İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Bölge’de yürüttükleri çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

Hilmi Uğurtaş

“Altyapı çalışmaları tamamlanan Bölgemizde, katılımcılarımızın rekabet gücüne destek veren projelere imza atıyoruz. Firmalarımızı Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına özendirerek rekabet güçlerini artırmalarına destek olmak, Bölgemizin temel çalışma alanları arasındadır. Buradan yola çıkarak İZKA, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB gibi kurumların hibe ve projelerine yönelik bilgileri paylaşmak üzere uzmanlar Bölgemizde konuk edilmekte, İzmir’deki pek çok üniversite ile işbirliği çalışmaları yürütülmekte, firmalara proje geliştirme çalışmaları için direkt rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca, 2013 yılında bir OSB içinde düzenlenen ilk Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması Bölgemizde gerçekleştirilmiş, 2016 yılında da yarışmanın ikincisi yapılmıştır.

Her alanda olduğu gibi sanayide de ancak ve ancak eğitim-öğretim ile ilerleyebileceğimizin bilincinden hareketle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açtığımız, 600 öğrenci kapasiteli Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz’de bugün öğrencilerimizin tamamı yüzde 100 bursla okumaktadır. Tamamı üniversitelerin mühendislik fakültelerine hazırlanmak üzere yetiştirilen gençlerimiz, 14 bin metrekare alan üzerine kurulu okulumuzda uzman kadromuz öncülüğünde geleceğe emin adımlarla ilerlemekteler. Okulumuzdan iyi derecede İngilizce bilen, teknik anlamda tam donanımlı mühendis adayları olarak mezun olacak olan öğrencilerimiz, üniversite hayatlarının ardından yurdumuzun dört bir yanında sanayiye can vermek için çalışacaklar. Bu da önceliğine sanayiyi ivmelendirme hedefini yerleştiren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgemizin gurur duyduğu başarılarından birisi olacaktır.”

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like