Kışlık kıyafetlerimizi nasıl saklamalıyız?

Bazı pratik yöntemlerle kışlık giysileri zarar görmeyecek ve sonraki kışa kadar temiz kalacak şekilde saklayabilirsiniz.

Kışlık giysileri kaldırma işlemine başlamadan önce hepsinin temiz olduğundan emin olmalıyız. Parfüm ve deodorant kalıntıları, zaman içerisinde kumaşların renginin solmasına; giysi üzerinde kalan kırıntılar ise, güvelerin gelmesine sebep olur. Bu yüzden depolama işleminden önce temizlenmiş olmalıdırlar.

Kıyafetlerin kış boyu duracakları ortamın; maksimum 21°C sıcaklıkta, az ışık alan ve düşük nemli bir yer olması gerekir. Kuru temizleme torbaları giysilerinizin tozlanmasını engellerken, bir sonraki kışa hazır olarak saklanmasına da yardımcı olacaktır.

Kıyafet Saklama Yöntemleri 

Montlar

İlk olarak kopmuş düğmeleri dikin, bozuk fermuarları tamir edin ve cepleri boşaltın. Ardından asılabilecek yapıda olanları, kalın tahta askılara asıp, gardıropta saklayabilirsiniz. İçi doldurulmuş kabarık montlarınızı vakum kapaklı torbalara koyup, dolap düzeninde saklayabilirsiniz. Montları torbalarken iyice bastırırsanız torbaların içerisinde yarı yarıya bir boşluk yaratmış olursunuz.

Kazaklar

Kazakları saklarken en ağırları alta gelecek şekilde katlayarak plastik bir kaba yerleştirin. Renklerin birbirine bulaşması ve kazak üstündeki süslerin birbirine takılması ihtimaline karşı, her bir katın arasına kâğıt yerleştirebilirsiniz.

Aksesuarlar

Eldivenleri ve gevşek bir biçimde rulo haline getirdiğiniz atkılarınızı plastik bir kovanın içerisine yerleştirin. Şapkaları özel şapka kutularında ya da hava geçiren herhangi bir kapta muhafaza edebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce içlerini kâğıtlarla doldurun. Aksi halde şapkaların şekilleri bozulacaktır.

Çizmeler ve Ayakkabılar

Kauçuk veya lastik ayakkabıların üzerindeki kirleri sildikten sonra, ayakkabı tabanını da önce tel fırça yardımıyla, ardından ayakkabı fırçasıyla güzelce temizleyin. Temizledikten sonra ayakkabıların şeklini korumak için bacak kısımlarını kâğıtlarla doldurun ve dik duracak şekilde dolaba kaldırın.

Bu yöntemleri uyguladığınızda giysileriniz gelecek kışa kadar temiz bir şekilde kalacak ve hiçbir zarar görmeyecektir.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Mimarlık: Sıcak Ev

Konutlarla ilgili yayınlara sıkça bakıyorum son zamanlarda. Proje paftalarına, çizimlere, renderlara, fotoğraflara. Müstakil konutlara, apartman dairelerine, ikiz villalara,…