Abiye kıyafetlerimi nasıl temizlemeliyim?

dry cleaning wedding dress What is a Trunk Show Savvy Bridal

Abiye kıyafetlerimi nasıl temizlemeliyim?

Özel günlerin ve davetlerin vazgeçilmez giysisi, elbette abiyeler. Kadınların gelinlikten sonra, kendilerini en güzel hissettikleri giysi, gösterişli abiyeler oluyor. Düğün, nişan, özel davetler, yemekler ve kokteyllerde bu kadar sık tercih ediliyor olmasının, başka bir açıklaması olamaz. Oldukça şık ve farklı tasarımlara sahip abiye modelleri üretiliyor, ancak temizliği söz konusu olduğunda ise sorun haline geliyor. Tercih ettiğimiz bu özel gün kıyafetlerinde, özellikle çok fazla dantel, tül ve boncuk detayı bulunan modeller için abiye kuru temizleme hizmetinden yararlanmak kaçınılmaz oluyor. Evde geleneksel yöntemlerle yıkamaya çalışmak ise hem kıyafete zarar vermenize sebep oluyor.

 

Evde abiye temizleme uygulaması yapılırken, çamaşır makinesinde elbiseye uygun olmayan bir programda yıkamak, tamamen formunu kaybettirerek, kullanılamaz hale gelmesine neden olabiliyor. Narin yapılı kumaşlara sahip olan modeller, sıcak suyu sevmedikleri için, temas ettiği anda hasar görür. Özellikle tül çok narindir ve abiye boncuklarının yıkama sırasında tüle temas etmesi, sökülmelere neden olur. Bu da elbette elbisenin tadilat görmesi gerektiği anlamına gelir. Abiye temizliğini eziyet olmaktan çıkarmanın en iyi yolu, kuru temizleme seçeneklerinden yararlanmak olacaktır.

Abiye Kuru Temizleme uygulaması yaptırmaya karar verildiğinde, elbise kuru temizlemeciye teslim edilirken, dikkat edilmesi istenilen hususlar hakkında bilgi vermek gerekir. Eğer üzerinde bilinen bir leke varsa, uygulama öncesinde leke çıkarma işlemi yapılabilmesi için, bu konuda da kuru temizlemeci haberdar edilmelidir. Yoksa özel bir leke çıkarma işlemi uygulanmayabilir. Bu da elbisede var olan lekelerin tam anlamıyla çıkmamasına neden olur. Bu sadece abiye için değil, kuru temizleme işlemi yapılacak olan tüm ürünler için geçerli bir durumdur.

Abiye gibi özel günlerin vazgeçilmezi, kıymetli ve pahalı giysilerin zarar görmesi istenilmiyorsa, abiye kuru temizleme hizmeti ideal çözümdür. Her kumaş türüne göre, en uygun yöntemin ve temizleyici ürünün kullanılması konusunda profesyonel olan Dry Clean Life  kadromuz, beklentilerinize cevap vermek için hazırdır. Abiyelerinizi riske atmak yerine, Dry Clean Life kuru temizleme bayileri aracılığıyla, ilk günkü görünümlerini korumalarını sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz servis hizmetimizden yararlanmak için:

Agora AVM: 277 50 07

Narlıdere Merkez : 238 14 77

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like