Bener Mimarlık, mükemmeliyetçi bir tasarım anlayışıyla mekânlar yaratıyor

Bengü Erdoğmuş Erişkin: “Tasarım, kalite, fonksiyonellik sentezini, müşterinin isteği ve bizim öngörümüz doğrultusunda, mükemmeliyetçi bir yaklaşımla, kişiye özel ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde uyguluyoruz.”

Kaynaklar Konakları, Pexmet Cafe, Villanova Evleri gibi çeşitli projelere imza atan Bener Mimarlık, Tasarım, kalite, fonksiyonelliği ilke edinmiş bir anlayış farkıyla mekânlar yaratıyor. Bener Mimarlık, 2005 yılında İstanbul’da Mimar Bengü Erdoğmuş Erişkin tarafından kurulmuş. O günden bugüne sıra dışı birçok projeye imza atmış. Çeşitli otel, villa, cafe, ofis, çiftlik evi gibi farklı alanlardaki projeleri tasarladık ve uygulamış. Her geçen gün İzmir de tasarım anlayışının artması, müşterilerin farklı ve bilinçli isteklerle gelmesini de kendileri açısından sevindirici bulan firma şu sıralar Çeşme’de, ByKepi firmasıyla birlikte uygulama aşamasında oldukları villa projesi de adından söz ettirecek gibi…

İzmir’e ciddi bir katma değer kazandıran ve Bornova’da konuşlanan ‘’Villanova Evleri’’ projesi de, Bener Mimarlığa ait projelerden birisi.

“Mimarlık bir meslek değildir, bir yaşam biçimidir”

Bener Mimarlık’ın kurucusu Bengü Hanım, yaptığı işi şöyle anlatıyor:

“Mimarlık bir meslek değildir, bir yaşam biçimidir’ cümlesini yaşayarak ve hissederek mimarlık hayatıma başladım. İstanbul’ da Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki eğitim süreci, ardından çalıştığım mimarlık ofisleri bana inanılmaz deneyimler kattı. Sonrasında ‘’Bener Mimarlık’’ adıyla kurduğum ofisimde, İstanbul ve yurtdışında, özgün, zamansız ve kişiye özel projeler yaptım ve uyguladım.

Bengü Erdoğmuş Erişkin / Mimar

2008 senesinde bir İzmirli olarak, kendi şehrimde tasarımlarımı oluşturmaya ve uygulamaya karar verdim. İstanbul’daki iş tecrübelerimin de katkısıyla İzmir’de çok hızlı bir iş hayatı sürecine girdim. Kendi çizgimizin dışına çıkmadan, kökleri sağlam, tasarım felsefesi net ve dürüst iş anlayışına sahip bir kurumsal kimlik oluşturdum. Halen aynı heyecan, enerji ve disiplinle çalışmaktayız.

Meslek hayatımın ilk yıllarından itibaren ‘’Yaşayan ve ruhu olan mekânlar yaratmak, bu farkındalığı ve heyecanı da insanlara hissettirmek’’ felsefesi ana tasarım ilkem oldu.

Özel projelerde çalışmak, beni hem geliştiriyor hem de bir sonraki aşamaya hazırlıyor. Şu an ayrı bir heyecan ve heves duyarak yaptığımız Çeşme’deki projemiz, ilerleyen dönemde İzmir de bir ilk olacak. Bykepi firmasının sahibi Mustafa Kepi ile beraber Çeşme’de uyguladığımız bu proje, müstakil bir villanın, en ince detayına kadar düşünülerek nasıl sabırla ve titizle yapıldığının güzel bir örneğini teşkil edecek. İmalatı bittikten sonra satışa sunulacak olan bu villa, iddialı olduğu kadar sade ve yalın çizgisiyle öne çıkacak.”

Tasarım, kalite, fonksiyonellik…

Her yaptığımız işte,’’tasarım+kalite+fonksiyonellik‘’sentezini, müşterinin isteği ve bizim öngörümüz doğrultusunda, mükemmeliyetçi bir yaklaşımla, kişiye özel ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde uyguluyoruz. Her sene tasarım trendlerini takip ediyorum ancak taklitçi değil, kendine özgü ve iddialı mekânlar yaratmak için çabalıyoruz. Güncel tüm yenilikleri uyguluyoruz, aynı zamanda geçmişten gelen zanaata dayalı detaylara yer veriyoruz ve sanatın izlerini projelerimizde görmekten keyif alıyoruz. Bunları her müşterimize aktarmak ve ikna etmek, bana ayrı bir mesleki heyecan ve enerji katıyor. Ve İzmir de ilerleyen zamanlarda ikonik, sıra dışı ve farklı projelere imza atacağıma inanıyorum.

 www.benermimarlik.com

T. 0232 232 05 75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Sevgi arsızı

Birine sevginizin tümünü sunmak, asla sizi de ayni şekilde seveceğinin garantisi değildir. Sevgiye karşılık beklemeyin. Sadece sevginin karşıdakinin…