Bir tavsiyem var!

Bir tavsiyem var!

Seyahat etmek  hareket etmek demek benim lugatımda… Hareket etmek yer değiştirmek…

Görmediğin kasabalar, köyler ile tanışmak ve yepyeni anılar biriktirmek. Kumbaranı her daim yeni keşfettiğin yerlerde biriktirdiğin anılar ile doldurmak ve hayatının rutininde kumbaradan çıkartarak bozdurup bozdurup harcamak.

 

Konu seyahat olunca nokta koymakta zorlanıyorum, kalem hep virgüle sürüklüyor beni. Bu sayıda Ege’nin en güzel kasabalarından biri olan Ödemiş’e bağlı Birgi Köyü’nden bahsetmek istiyorum.

Ödemiş’e 10 km mesafede ki Birgi Köyü’ne girerken ahşap, samimi, sıcak bir tabela selamlıyor sizi “Birgi’ye hoş geldiniz”

 

Tarihi dokusu, beyaz badanalı eski taş evleri, oldukça düzenli mimarisine dalıyorsunuz hemen. Biraz gözlem yaptıktan sonra, bir şeyler yeme içme ihtiyacı hissediyorsunuz. İşte tam da bu noktada Nar Danesi Cafe Restoran’ın kapısını çalma vaktiniz gelmiştir diyorum.

 

Nar Danesi Cafe Restoran

 

Çok farklı bir ambiyansa sahip bu restoran, ben gittiğimde uzun bir restorasyon sürecine girmiş olan Çakırağa Konağı’nın en yakın komşusu. Restorasyon bitmişse eğer burayı da mutlaka gezin derim.

Nar Danesinin meşhur kahvaltısı her daim taze sıkılmış nar suyu, bölgede yetişen yöresel otlardan özenle hazırlanmış ot kavurmaları, ev yapımı reçeller, burada çok meşhur olan incir tatlısı… Servis sadece kahvaltı ile sınırlı değil elbette, çalışan hanımefendilerin hazırladığı efsane lezzet ev köftesi ve daha niceleri…

Nar Danesi Cafe Restoran

Mekânın kurucusu işletmecisi Yaşar Bey ve tabi ekibi. Mekâna girdiğinizde güler yüzüyle ve samimiyetiyle Özgür Bey karşılıyor sizi. Ahşap merdiven duvara asılmış mısırlar ve kabaklar eşliğinde yukarı çıkarıyor.

Yukarıda ise, kanaviçe sedir ve yastıklar, perdeler sıcacık bir ev ortamında olduğunuzu hissettiriyor size.

Her daim hafif ve rahatlatan bir müzik yemeğinize eşlik ediyor. Ahşap pencerelerden süzülen rüzgâr da keyfinize keyif katıyor. Bahçesi ise çiçeklerin ve gece renkli ışıkların masalsı bir etki yarattığı kademeli ve geniş bir oturma alanı ile soluklanmanız için en güzel tercih.

Nar Danesi Cafe Restoran

 

Birgi Mahallesi Çakırağa Sk. No: 6 Ödemiş

0 533 282 5470

birginardanesi.com

 

Akşam da günün yorgunluğundan arınmanız ve doğanın içinde mışıl mışıl uyumanız için Kadılar Paşazade Konağını ısrarla tavsiye ediyorum.

 

Kadılar Paşazade Konağı

Kadılar Paşazade Konağı 1.800l’ü yıllardan bu yana kullanılan bir yapı. Birgi Köyünün ilk kadılarından olan Ahmet Hulusi Bey tarafından kullanılmış. Sonrasında torunları olan Hulusi Bey ve Hakan Bey tarafından restore edilmiş. Konakta toplam 7 oda bulunuyor, odaların her biri diğerinden güzel. Tahta dolapları, ahşap tavanı ve sofası huzurlu bir uyku uyumanıza neden oluyor.

Kadılar Paşazade Konağı

Sabah kalktığınızda avluda mükemmel bir kahvaltı sizi bekliyor olacak. Bu arada, işletmenin bir de bahçe kısmı var; burası konaklama dışında müşterilerine hizmet verirken özel günlerde 80 ila 100 kişiyi de ağırlayabilecek kapasiteye sahip çok hoş bir bahçe…

 

Burası tam bir aile işletmesi, samimi içten bir karşılama ve misafir etme bilinciyle hizmet veriyor.

Ayrıca bölgeye özel yöresel yemekleri merak ediyorsanız söylediğinizde sizin için hazırlıyorlar.

Yolunuzun kısa zamanda Birgi’ye düşmesi dileği ile.

 

0232 531 50 36

0 541 812 41 01

Birgi Mahallesi, İmam-ı birgivi sokak No: 19/1-2-3 Ödemiş

 

kadilarpasazadekonagi.com

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Bir tavsiyem var

Doğa’da olmak, doğanın bir parçası olmak  manasına geliyor benim nezdimde. Şehrin karmaşasını, yılların yorgunluğunu, sıkışmışlık hallerimizi doğaya yaklaşarak…
Devamını oku...

Bir tavsiyem var

Tatil deyince yol yakışıyor yanına… Kısası, uzunu… Kendinize biçtiğiniz zaman manasına geliyor. Hele ki Ege ise mevzu, her…
Devamını oku...

Bir tavsiyem var

Bana göre yolda olmak, bir salıncakta delice sallanmak gibidir, karın boşluğunuzda binlerce kelebeğin uçması, boğazınızda düğümlenen yeni heyecanların…