Büyükşehir ve MMO’dan hayati seminer

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, kentlerde yaşanan otel, hastane, fabrika yangınlarına karşı alınacak önlemler ile denetleme ve söndürmeye yönelik çalışmalar konusunda ortak seminer düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, teknolojik gelişmelerle birlikte son yıllarda kompleks ve yüksek yapılarda meydana gelen yangınlara karşı hazırlıklı olmak; önleme, denetleme ve söndürme konusundaki teknikleri ile yenilikleri konunun uzmanlarıyla değerlendirmek amacıyla düzenlediği “Yangın Semineri”ne ilgi büyük oldu. Büyük Yangınlar, Küçük İhmallerle Başlar” sloganıyla Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde başlayan seminere 790 kişi ve 12 firma katıldı.

“Ticari kaygılar için hayatı tehlikeye atmayın”

Seminerin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, yangının olmadan önlenebilmesi için bu ve benzeri toplantıların gerekli olduğunu belirterek, “Yaklaşık 1200 personelle görev yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, il sınırlarının tamamında yangın ve afetlere karşı 7 gün 24 saat görev başında. Biz itfaiyemizin teknik bakımından eksik olmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Ülkedeki itfaiyeler içerisinde teknik donanımı en yüksek itfaiyelerden birisiyiz; birçok alanda birinciyiz” dedi.
Kamu kurumlarının ve belediyelerin titizlikle uyması gereken kurallar manzumesi olduğunu hatırlatan Gökçe, “Ticari kaygılarla yapılarda sonradan yapılan eklemeler, insan hayatı için geri dönülmez sonuçlar doğurabiliyor. Denetleme yapmak da bir o kadar önemli. Biz doğru olanı yapma konusunda kararlılıkla ilerliyoruz” diye konuştu.
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yüksel Yaşartekin de “Şehrimizde gerçekleşen otel, mobilya ve tekstil yangınları, bu felakete ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gösterdi. 2002 yılında düzenlemelere 2007 yılında revizyon yapılmış ancak bu yeterli değil. Konu üzerinde daha özverili çalışmalıyız” dedi.

Program 2 gün sürecek

İş Sağlığı Güvenliği uzmanları, yangın acil müdahale ekipleri, endüstriyel tesislerde yangın tesisatı bakımlarını ve kontrollerini yapan uzman kişiler, proje müellifleri, yangın taahhüt işlerini yapan makine mühendisleri, yangın tesisatı ekipmanlarını sağlayan firmaların temsilcileri, yangın senaryosunu hazırlamaya ve uygulamaya yetkili idari bina ve fabrika amirlerinin katıldığı seminerin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Yapılarda Yangına Müdahale Personelleri ve Çalışanların Yangın Eğitimleri ve Yasal Mevzuat”, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkilileri ise “Yangın Tesisatlarında Yapılan ve Yapılması Zorunlu Ol an Periyodik Kontroller” konusunda bilgi aktardı.
Seminerin ikinci günü olan 28 Eylül tarihinde ise “Yangın Senaryosu Nasıl Oluşturulur”, “Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri”, “Proje ve İtfaiye Uygunluk Belgesi Denetim Süreçleri” konusu ele alınacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like