FOÇA’DA ‘CUMHURİYET KADINI’ KONULU PANEL

Foça Belediyesi ve Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği işbirliği ile ‘Cumhuriyet Kadını’ isimli panel düzenlendi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şube Başkanı Osman Gazi Oktay’ın yöneticiliğini yaptığı panele; İzmir Barosu Eski Başkanı Aydın Özcan, Latife Hanım Köşkü eski Müdürü Ahmet Gürel, CHP Karşıyaka Eski Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı ve Soroptimist Federasyonu Eski Başkanı Avukat İlke Erol konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, Ulu Önder Atatürk’ün kadınlara ve kadın haklarına verdiği önem ile eğitimde, hukukta, siyasette ve sosyal alanda kadınlara sağladığı haklar, konularını ele aldı.

Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği’ne ve panelde emeği geçenlere teşekkür eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘Ulu Önderimiz Atatürk; ‘Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur’ sözleriyle, kadınlarımıza verdiği büyük önemi ifade etmiştir. Ulu Önderimizi vefatının 80’inci yıldönümünde, rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz’’dedi.
Foça Belediyesi Meclis Üyesi Halil Çıtak, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür çiçeği sundu.
Latife Hanım Köşkü eski Müdürü Ahmet Gürel, ‘Latife Mustafa Kemal’ isimli kitabını imzaladı.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Sanat İzmir sokaklarında

İzmir Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanatışehrin sokaklarına taşımayı sürdürüyor. Sokaklar halk müziğindengece şovlarına, tiyatro oyunlarından danslara kadar birçok…