Narlıdere Susmadı, Dans Etti

Narlıdere Belediyesi, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında “ Susma Dans Et” etkinliği ile kadına yönelik şiddeti protesto etti. Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanında toplanan kadınlar, zumba eğitmenlerinin eşliğinde dans ederek farkındalık yarattılar.

Narlıdere Belediyesi, Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezinin düzenlediği,  Sivil toplum kuruluşları ve Derneklerin kadın temsilcileri, Narlıdere Belediyesi çalışanları, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Zumba kursu katılımcıları, Narlıdere Belediyesi aerobik kursuna katılan kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Ahmet Piriştina Demorkasi Meydanında gerçekleştirildi. Etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur, Narlıdere CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, önceki dönem PM üyesi Mustafa Moroğlu, Meclis üyeler, Belediye İş sendikası İzmir 2.Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, Tüm Yerel-Sen Genel başkanı Hakan Kıran ve şube başkanları ve kadına şiddeti protesto etmek için meydana toplanan Narlıdereli vatandaşlar katıldı.

Kadınlarımıza her zaman Pozitif ayrımcılık uyguladık

Kadına Yönelik Şiddeti protesto etmek için düzenlenen “Susma Dans Et” etkinliğinde bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur, ‘ Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Değerli kadın dostlarımızın her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz’ diyerek sözlerine başladı. Batur “ Narlıdere Belediyesi olarak, Kadına her zaman pozitif ayrımcılık uyguladık. İlk olarak, Kadın Danışma Merkezlerinin zorunlu olarak kurulması daha gündemde değil iken, 15 Aralık 2004 yılında Narlıdere’mize, Kadın Danışma Merkezini kazandırdık. Belediyemiz Emekçileri ile yaptığımız Toplu Sözleşmede; “Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikâyeti üzerine, aile içi şiddet uyguladığı ilgili merciler tarafından tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak, bunlar çalışanın eşine ödenir.” Maddemiz var. Bu maddeyi toplu sözleşmeye koyarak, eşine şiddet uygulayacak olan yada eğilimi olan çalışanımız üzerinde caydırıcı olmasını hedefledik. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Kadın çalışanlarımızı ücretli izinli sayıyoruz. Kadınlarımızın haklı mücadelelerini vermelerine katkı sunuyoruz.  tüm çalışanlarımıza kadın erkek ayırmadan,  uzmanlardan destek alarak, şiddete karşı alınacak önlemler ile ilgili eğitimler veriyoruz. Kadın Danışma Merkezimiz kurulduğu 2004 yılından bu yana, şiddete uğrayan binlerce kadınımıza psikolojik ve hukuki destek verilmiştir. ücretsiz Meslek Edindirme Kursları düzenledik ve 832 kadının işe yerleştirilmesini sağladık. 232 Kadın girişimcimize kendi işini kurabilmesine yardımcı olabilmek için KOSGEB Girişimcilik Eğitimi almalarını sağladık. Okuma-yazma bilmeyen kadınlar için, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle okuma-yazma kursları düzenleyerek 128 Kadınımızın okumasını ve yazmasını sağladık. Belediyemiz Ali Artuner Spor Salonunda, Kadınlarımıza ücretsiz olarak haftanın üç günü ücretsiz spor hizmeti veriyoruz. Her alanda yanımızda ve bize destek olan kadınlarımıza biz de her alanda destek olmaya çalışıyoruz.

‘Kadına Şiddete Hayır’

Konuşmaların ardından Zumba etkinliğine geçildi. Kadına şiddeti dans ile protesto etmek için alanı dolduran kadınlar birbirinden enerjik şarkılarla dans ettiler ve şiddeti protesto etmek için slogan attılar. Platform üzerinden ‘Susma Dans et’ etkinliğine katılan kadınlara son derece dinamik hareketlerle coşturan zumba eğitmenleri, alanda bulunan erkekleri de dans etmeye davet ederek güzel bir görüntüye imza attılar. Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur, etkinliğe destek olan stk ve dernek temsilcileri ile katkı koyanlara çiçek sundu. Her bir ağızdan ‘Kadına Şiddete Hayır’ sloganları ile şiddetin her türlüsü protesto edildi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like