Kültür ve Sanat

Deliler Fatih’in Fermanı

Tür: Savaş, Tarih

Yönetmen: Osman Kaya

Oyuncular: Cem Uçan, Erkan Petekkaya, Nur Fettahoğlu, Yetkin Dikinciler, Gülşah Şahin

Vlad Tepeş, yani Kazıklı Voyvoda, FatihSultan Mehmet’in gönderdiği elçiyi öldürünce padişah, Vlad’ın öldürülmesi için ferman çıkarır ve bu işi yapacak bir ekip kurması için Baba Sultan’ı görevlendirir. O da Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve Aşgar’dan oluşan ‘Deliler’ Birliği’ni, Edirne’den Targovişte’ye yollar.

Örümcek Ağındaki Kız

Tür: Dram , Gerilim , Suç

Yönetmen: Fede Álvarez

Oyuncular: Claire Foy, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Lakeith Stanfield

2011 yapımı Ejderha Dövmeli Kız’ın devam filmi olan Örümcek Ağındaki Kız, merkezine Lisbeth Salander’i alarak geniş çaplı bir gizemin ortaya çıkmasını konu ediniyor. Birbirlerine zıt, ancak doğruları ortaya çıkarmak konusunda ısrarcı karakterlere sahip olan bilgisayar korsanı Lisbeth Salander (Claire Foy) ve gazeteci Mikael Blomkvist (SverrirGudnason), kendilerini casuslar, siber suçlular ve yozlaşmış hükümet yetkililerinin oluşturduğu dev bir örümcek ağının ortasında bulurlar. Bu örümcek ağı, onları debelendikçe daha da fazla kuşatacaktır. Film, İsveçli yazar Stieg Larsson’ın Millennium serisinden uyarlandı.

Hedefim Sensin

Tür: Komedi

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Salih Kalyon, Gonca Vuslateri, Meray Ülgen

Zekeriya Taştan (Ata Demirer), İstanbul sokaklarında çiğ köfte satmaktadır. Çok geveze bir adam olduğu için sürekli yanlış zamanlarda yanlış şeyler söyleyerek başına iş açar. En sonunda da yine çenesini tutamaması nedeniyle iki mafya grubu arasında büyük bir savaşa neden olur ve can güvenliğini sağlamak için İstanbul’u terk etmek zorunda kalır. Kendisine kalacak yer olarak Gökçeada’yı seçer. İlk defa ayak bastığı Gökçeada da sadece kendisinin değil,ada sakinlerinden Hafize, Leyla ve Yarım Hasan’ın da hayatı tamamıyla değişir.

Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu

Hayat ne biriktirir bizim için?

Kırık dökük aşklar, yaşanmamışlıklar, olmamışlıklar, bir çocukluk anısına teğellenmiş hüzünler, aşkın sonsuz bekleyişleri, ayrılıklar, kentler, köyler, yollar,rüzgârlar, gün doğumları, biraz keder, biraz da neşeyle çatılmış evler…Hayat bizim için saklamaya hazır olduklarımızı, bize yakışanları,ihtiyacımız olanları ve bizi büyütecekleri, bizi biz edecekleri biriktirir…

Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu gidenler için bir ağıt, kalanlar içinse bir şiir,biriktirilmiş insan öyküleri…

ŞerminYaşar, Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu’nda o çok özlediğimiz “insan”a bütün görkemiyle geri döndürüyor bizi. Hazırlayın yüzünüzü. Gülüşünüzün yanına birazda keder koyun, okurken biraz ondan alacaksınız, biraz bundan. Kıtlama çay içer gibi…

Yazar: Şermin Yaşar

Yayınevi: Doğan Kitap

SayfaSayısı:168

ISBN: 9786050955453

Ikigai – Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı

Yazar: Hector Garcia, Francesc Miralles

Yayınevi: İndigo Kitap

Sayfa Sayısı: 176

ISBN: 9786052361450

Uluslararası çok satan bir rehber olan Ikigai’yle her gününüz bir anlam kazansın. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor.

Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

Vazgeçebilmek

Yazar: Guy Finley

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 304

ISBN: 9786053112273

Değişmeye hazırsanız, işte cevabınız! Gelmiş geçmiş en çok satan kişisel gelişim kitaplarından biri olan Vazgeçebilmek mutluluğa giden yolda yanınızda bulundurabileceğiniz en güvenilir kılavuz. Sizi mutluluktan alıkoyanlar neler bir düşünün. Ve hepsinden vazgeçin gitsin. Söylemesi kolay ama yapması değil,öyle mi? Guy Finley bu kitapta adım adım mutluluk ile aramızda dikilip duran o duvarı nasıl yıkacağımızı, vazgeçmemiz gerekenleri nasıl bırakacağımızı ve nasıl özgürleşeceğimizi anlatıyor. Vazgeçebilmek’i okurken öfke, kin, kaygı,suçluluk duygusu ve daha pek çok olumsuz düşünceden arındığınızı fark edecek ve her sorunun cevabının yine sizin içinizde olduğunu göreceksiniz. Gerçek yaşam öyküleri, içten diyaloglar ve zihni çalıştıran sorular zaten içinizde barındırdığınız gücü ve duygusal özgürlüğü size geri verecek.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like