2019 Yılının Fütüristtik Haute couture topuzları ile makyaj uygulamaları

Ünlü kuaför Orhan Bademli, “yeni nesil saç tasarımı” diye ifade ettiği, 2019 yılında en çok göreceğimiz topuz,saç stili ve makyaj uygulamalarını anlattı..

2019 Yılının; fütüristtik  Haute couture kadınlarının total görünümünde kusursuz cazibe, ihtişamlı görünüm, çekicilik ve ışıldayan tazelik gibi en çarpıcı olanları ile göze çarpıyorlar.

Haute couture kadın profillerinin yüz şekillerine uyum sağlayan topuzlar çoğu zaman doğru seçim oluyor ve çok yakışıyor.

Kış sezonu saç trendlerinde ise, adeta zamanlar arası seyahatlerin yolcuları gibi, modern şıklığın tarzını oluşturuyor.

Yeni nesil saç stilleri ile kişilerin enerjileri,sezonun rengi olan kırmızıyı tercih edenler için özgüvenle yansıyan duruşlarını ortaya koyacak. Bu tarz seçimler 2019 yılında, sıkça göreceğimiz kompozisyon olacak.

Hautecouture kadın profillerinin yüz şekillerine uyum sağlayan topuzlar

Haute couture bir saç modelini tasarlarken,zarif kadın profillerini hayal ederiz. Bu zarif kadınlar; bedenlerinin her biçimsel hareketine sıklıkla, netlik ve ruh katabilen, adeta zamana karşı sanatsal bir başkaldırı ile bir duruş sergileyebilen profillerdir. Kuaförlerin,saç tasarımlarını sanata çeviren, hayal güçleri ile heyecan verici akımlar yaratan bu kadınlar için topuz saç sitilleri için birkaç örnek verelim.

Saç rengi seçimi

Sezonda sıkça gördüğümüz koyu renk saçlar için; koyu renk saç, “sadece koyu bir renk” demekten çok daha fazlasıdır. Bir başka deyişle, sadece saç boyası değildir; kadının tarzıdır, duruşudur,ifadesidir. Buna göre rengimize karar vermeliyiz.

Renkleri tanımak ve taşımak istediğimiz rengi bulmak için kendimize şunu sormalıyız: “Ben koyu ve yoğun renkleri seviyor muyum? Bu sorunun cevabını aldıktan sonra teşhis aşaması ve sonra da uygulamaya geçebiliriz.

Makyaj uygulama

Özellikle yılbaşı haute couture saç modelimizin tasarımına senkronize olabilecek bir makyaj stilini tercih etmeliyiz.Biz uygulamayı yaparken, kişiye özel net bir bakış ile doğallığı ön plana aldık.

İşleme başlarken cilt dokusunda pigmentlerin yoğun olduğunu gördük, yüz şekli ise kemikli, yapı dokusuna sahipti, bu durumda,cilde ağırlık yapmayan, rahatsız etmeyen kapatıcılığı hafif ürün grubuyla bütünselliği ve matemorfozu vurgulayarak cildin üzerinde ön zemini oluşturduk.

Şaşırtıcı derecede hafif yapılı, akıllı Concealer formülleriyle sihirli dokunuşlar yaparak tonlamaları yaptık.

Daha sonra üst göz kapağı yoğun renklerle derin gölgeleri oluşturduk. Kirpik dip boylarda ise maklora tekli kirpikleri ile ve eyelinerla destekleyip, farların geçişleri ile renk yoğunluğu fixs ettik.Detaylarda ise; göz, ten dokusu-rengi ve giydiği elbise ve oje renklerini dikkate alarak karar vermemiz gerektiğini hatırlatmamız yerinde olacak. 

2019 Yılında sevdiğimiz anlarımızı biten yılagöre daha farklı oluşturabilir ve fırsatlara dönüştürebiliriz. Değişim yolculuğumuza tabularımızı yıkarak, alışkanlıklarımızı değiştirerek başlayabiliriz.

Saç stil tasarım: Orhan Bademli

Makyaj tasarım: Hatun Yılmaz

Fotoğraf: Mehmet Çetin  

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

En güzel mesaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Engelleri Kaldıralım” konulu karikatür yarışmasına 334 eser katıldı. Jürinin…