AGORA SİNEMALARI / VİZYONDAKİ FİLMLER

Çiçero

Tür: Biyografi, Suç, Tarih

Yapımı: 2019 – Türkiye

Yönetmen: Serdar Akar

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Ertan Saban, Levent Ülgen, Gözde Kansu, Burcu Biricik

Yüzyılın casusu olarak bilinen Çiçero kod adlı Elyesa Bazna (Erdal Beşikçioğlu), 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışmaktadır. Büyükelçilik içinden birçok bilgiye rahatça ulaşabilen Bazna, kısa süre sonra para karşılığı Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve “Çiçero” kod adını alır. Çiçero savaşın gidişatını değiştirir ancak savaş esnasında yapılan  T4 operasyonu ile engellilere yapılan katliamlara engel olamaz. “Yüzyılın en büyük casusluk hikayesi” olduğu iddiasını taşıyan “Çiçero”, Almanya’nın pek bahsedilmeyen savaş uygulamalarından T4 programına değinerek down sendromlu, engelli vb. çocukların trajik kaderlerini de beyaz perdeye yansıtıyor.

Can Dostlar

Tür: Aile, Komedi

Yapımı: 2019 – Türkiye

Yönetmen: Tuğçe Soysop

Oyuncular: Selim Bayraktar, Berat Efe Parlar, Onur Atilla, Ünal Yeter, Esat Polat Güler

Can Dostlar, parklarını Kötü Kazım’ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikâyesini anlatıyor. Akıllı telefon çağında doğan ve sürekli sosyal medyaya giren çocuklar artık sokakta oynamayı unutmuşlardır. Kendi aralarında bir karar alarak yeniden parkta oynamaya başlarlar. Parktaki mutlulukları ise uzun sürmez. Çünkü parkın bitişiğindeki evde Kötü Kazım isimli bir adam oturmakta ve parka gelen herkesi korkutmaktadır. Fakat Kötü Kazım’ın kimsenin bilmediği bir sırrı vardır. Çocuklar bu sırrı kullanarak Kazım’ı parktan uzaklaştırmaya karar verirler.

Borç Harç

Tür: Komedi

Yapımı: 2018 – Türkiye

Yönetmen: Efe Hızır

Oyuncular: Gökçe Özyol, Oğuzhan Uğur, Melisa Akman, Burak Topaloğlu, Esma Soysal

Youtube fenomeni Oğuzhan Uğur’un başrolünde olduğu yapımda, Murat evlilik planları yaptığı sevgilisiyle ayrılmıştır. İşi bir televizyon kanalında troll haberler yapmak olan Murat, kendini düğün yüzünden girdiği büyük bir borcun içinde bulur. Tam da çok paraya ihtiyacı olan bir dönemde patronunun teklifi hızır gibi imdadına yetişir. Kanal patronunun yapacağı bir dümene yardım ederek kanala ortak olacaktır. Ancak Murat kanalın batmak üzere olduğunu öğrenince başına talih kuşu konmadığını anlar. Artık ödemesi gereken daha büyük bir borcu vardır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kültür ve Sanat

Deliler Fatih’in Fermanı Tür: Savaş, Tarih Yönetmen: Osman Kaya Oyuncular: Cem Uçan, Erkan Petekkaya, Nur Fettahoğlu, Yetkin Dikinciler, Gülşah…
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Sinemalar Elektrik Savaşları Tür: Biyografi, Dram, TarihYönetmen: Alfonso Gomez-RejonOyuncular: Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult, Katherine Waterston, Tom Holland  The Current…