Evliliklerin Bitmesine Sebep Olan 5 Günah

rüyada boşandığını görmek

Her evlilik bir ömür sürmesi üzerine verilen söz ile başlar. Ancak zaman içerisinde bir takım sorunların ortaya çıkması kaçınılmazdır mesele şu ki bu sorunlar çiftin birbirini geliştirebileceği gibi aynı sorunların büyümesi ile evlilikler sona erme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Psikolog ve Evlilik Terapisti Adil Maviş, mutlu başlayan bir evliliğin sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için son zamanlarda kendisinden sıkça söz ettiren Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya işaret ediyor. Maviş, “ABD’de yapılan bir araştırmaya göre çiftlerin sorunlarının çözümünde tekil hareket etmeleri sorunların büyümesine yol açıyor. Evlilikte bir tarafın sorunların kaynağı olarak görülmesi diğerinin ise mağdur pozisyonu içerisinde olmasından öte yolunda gitmeyen durumların tespit edilmesi önceliklidir. Her iki tarafında da önce sorunun varlığını kabul etmesi gerekiyor. Bu duruma nasıl gelindiği noktasına birbirini suçlamadan, sorumluluktan kaçmadan çözüm seçeneklerinde de birlikte hareket etmenin evliliklerini kurtaracağını bilmesi birlikteliği kurtaracak ana etmendir. Yıllar içerisinde yaptığım terapiler sonucunda evlilikte yapılan yanlışları 5 günah olarak özetledim. Yapılan 5 yanlış sonucunda birçok evlilik bitme noktasına geliyor ya da bitiyor” dedi.

Adil Maviş, evliliklerde küçük sorunların zaman içerisinde kartopu gibi büyüyebileceğine dikkat çekerek, aileleri uyarıyor. Maviş, “Sorunları sürekli ertelemek zaman içerisinde çiftlerin birbirlerine karşı bakış açılarını değiştirebiliyor. Daha sonra iletişim kopuyor ve karşısındaki kişide hata bulmalar başlıyor” diye konuşarak evliliklerde küçük sorunları göz ardı etmemek gerektiğinin altını çiziyor.

rüyada boşandığını görmek


Evlilikte sorunlara nasıl yaklaşmalıyız?

En başta evliliğin yapısına bakmamız daha doğru olur. Evlilik dediğimiz kavram/kurum iki insanın ortak bir yaşam kurmasıdır. Bu kavram içerisinde bir aile olmaya başlamak demek her koşulda ortak bir yaşam sürmeyi kabul etmek demektir. Evlilik içerisinde bir zaman gelecek ve sorunların çıkması kaçınılmaz olacak bu durumda iki tarafın birbirini suçlaması “sorunları sorun haline getirmenin” temel nedenini oluşturuyor. Peki, bu durumda ne yapmalı, nasıl yaklaşmalıyız? Konuşmalar kısa süre içinde tartışmaya döner ve müzakere tekniklerini bilmeyen çiftler sağlıklı iletişimi ve sonra da ilişkiyi kaybeder. Bu nedenle önce susmasını ve dinlemesini bilmek önemlidir. Öfkeyle hareket etmek yerine çatışmaları tavra dönüştürmeden konuşarak halletmeliyiz. Gözlemlerim doğrultusunda çoğu çift suçlayıcı bir dil kullanıyor ve bunu konuşmak olarak adlandırıyor. En çok yapılan biz dilini kullanmamaktadır. Evlilikte her şey ortak olduğuna göre o yapı içerisinde yaşanan sorunlar da ortaktır.

İşte Bedeli Evliliklerin Bitmesiyle Ödenen İlişkilerdeki 5 Günah

Türkiye’de uzun yıllardır evlilik terapistliği yapmakta olan Adil Maviş, kendisinden terapi alan birçok çifti aynı zamanda inceleyip gözlemleme fırsatı bulduğunun altını çiziyor. Evliliği bitiren faktörün sorunların olmadığını daha çok sorunları sorun haline getirilerek çıkmaza girildiğini tespit etmiş ve sorunların içerisinde kaybolan ve evlilik içerisinde problemlerin daha da büyümesine sebep olan başlıca 5 günahı tespit ettiğini belirtiyor. Buradaki günah kavramını dini anlamda kullanılmıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like