‘TALU ŞARKILARI’ İLE 70’LERDEN GÜNÜMÜZE YOLCULUK

Söz yazarı kimliğiyle tanıdığımız Zeynep Talu, bu kez mikrofonu eline alıyor ve yakın arkadaşı Barbaros ile birlikte izleyicileri 70’lerden günümüze uzanan müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

“İçimdeki Fırtına”, “Hey Yıllar”, “Yerine Sevemem”, “Her Şey Seninle Güzel” ve hepimizin kişisel tarihinde yer etmiş yüzlerce şarkı daha… Zeynep Talu, kendisinin ve annesinin yazdığı bu duygu dolu şarkıları çok özel bir projede bir araya getiriyor. Söz yazarı kimliğiyle tanıdığımız Zeynep Talu, bu kez mikrofonu eline alıyor ve yakın arkadaşı, sahnelerin deneyimli ismi Barbaros ile birlikte izleyicileri 70’lerden günümüze uzanan müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.


‘Talu Şarkıları’nı böyle bir projeyle müzikseverlere sunmaya nasıl karar verdiniz?

Zeynep Talu: Annemin imzasını taşıyan ve benim yazdığım şarkılar şimdiye kadar çok farklı yerlerde kullanıldı. Filmlerde, dizilerde, reklamlarda, müzikli oyunlarda… Ama tamamen bu şarkılardan oluşan bir proje hiç yapılmadı. Annemle benim hayal dünyamızı, yaşadıklarımızı, yaşayamadıklarımızı, hayatlarımızı yansıtan bu şarkıları bir araya getirmek istedim. Bu şarkıları bir sahne performansı ile fotoğraflarla, hikâyelerini anlatarak dinleyicilerle paylaşmanın çok güzel olacağını düşündüm. Bunu yaparken de yanımda bu şarkıları çok güzel ve hissederek söylediğini düşündüğüm, çok sevdiğim arkadaşım Barbaros olsun istedim.

Şarkı seçimlerini nasıl yaptınız?

Barbaros: Adım adım ilerledik aslında. Şarkılara baktık, Zeynep’in şarkı listesini aldım. 800 Zeynep Talu, 300 Çiğdem Talu şarkısı olunca seçmesi o kadar da kolay olmadı. Biraz elemek gerekti, o da biraz zaman aldı. Ama çok doğru şarkılar seçtiğimizi düşünüyorum. Herkesin ezbere bildiği, çok sevdiği ama zaman zaman “Aaa, bu da mı bir Talu şarkısıymış” diyerek şaşıracağı şarkılar…


Sizce Talu şarkıları neden bu kadar çok seviliyor?

Zeynep: Bence şundan… Annem de çok samimi biriydi. Ben de öyleyim. Biz içimizden gelmeyen hiçbir şeyi yazmadık. O melodi bize ne hissettiriyorsa, söyleyecek şarkıcı o günlerde ne yaşıyorsa ya da bizler, yakınlarımız ne yaşıyorsak hep onları anlatan şeyler yazdık. Ama sonuçta çok basit cümlelerle, kelimelerle derin şeyleri anlatmaya çalıştık. İnsanlar da bu samimiyeti, netliği anladılar bence.

Barbaros: Talu şarkıları benim için de hep çok özel ve bugünden ayrı tuttuğum şarkılar… Benim hayatımda çok özel yeri olan şarkılar… Sadece benim de değil… Bu topraklarda yaşayan herkesin kendinden bir şeyler bulduğu şarkılar… Az ve öz bir anlatımı olmasının yanı sıra, çok derin ve dokunaklı şarkılar…


Uzun yıllara dayanan bir dostluğunuz var… Sahnede birlikte şarkı söylemek nasıl?

Barbaros: Birbirimizi iyi tanıyan, seven, elektriği çok tutan insanlarız. Onun için de Talu Şarkıları ikili olabildi. Eğer birbirimizi iyi tanımasaydık ya da yeni tanışmış olsaydık bu kadar rahat olur muyduk bilmiyorum. O nedenle sahnede gerçekten çok keyif alıyoruz ve bizim enerjimiz sanırım seyirciye de yansıyor.

Zeynep Talu: Tabii canım… Bir de aynı senelerde olmasa da aynı okul sıralarında geçmiş bir çocukluğumuz var. İkimiz de Saint Benoit mezunuyuz. Ve bence ruhumuza işlemiş birtakım özellikler var; işte titizlik, mükemmeliyetçilik, iş yaparken aynı zamanda bundan keyif alma gibi… Onun için aynı kültürden, ekolden gelmenin de bir avantajı var tabii.
Peki, 800’ü aşkın şarkı sözü diyoruz… İçlerinde sizin için yeri çok ayrı olan bir şarkı var mı?

Zeynep: Var tabii… Yani hala dinlediğim zaman “Allah allah, ben bu lafı nasıl bulmuşum” falan dediğim… Ya da dinlediğim zaman hala gözlerimin dolduğu… Ne bileyim, mesela… Jale’nin söylediği “Üzgünüm”, Ali Güven’in “Yolcu”su… “Hey Yıllar”… Benim şöyle bir huyum vardır aslında. Şarkım çıktıktan sonra onu dinleyince pek duygulanmam. Çünkü ona böyle dışarıdan bir gözle bakamıyorum. Başkalarının şarkılarını dinlerken, çok duygulanırım, ağlarım falan ama kendi şarkılarımı piyasaya çıktıktan sonra o şekilde dinleyemiyorum. Ama bu saydıklarım beni gerçekten etkiler, sanki başkasının şarkısıymış gibi… Öyle bir kulakla dinler ve çok etkilenirim.


Talu Şarkıları projesinin ilk single çalışması da Sevdik Sevdalandık’a geliyor… Neden bu şarkıyı seçtiniz?

Zeynep Talu: Sevdik Sevdalandık, benim en sevdiğim şarkılarımdan biri. Bugüne kadar da hiç cover yapılmadı. Çok farklı şekillerde düzenlenebilecek bir şarkı aslında. Biz de üç versiyon hazırladık. En çok hangisi sevilecek bakalım…

Barbaros: Üç ayrı versiyonu hazırlarken, şarkının orijinal sıcaklığının kaybolmamasına özen gösterdik. Elbette modern sound’lardan da faydalandık eski kalmaması için. Bence 3 versiyonun da ayrı dinleyicisi olacak.

Dada Salon Kabarett’de verdiğiniz konser çok beğenildi. Peki, müzikseverler sizleri başka kentlerde de izleyebilecek mi?

Barbaros: Elbette. Hedefimiz, bu projeyle Türkiye’yi dolaşmak, belki kim bilir, yurtdışından isimlerle düetler yapmak. Bir de bu şarkılarından bazılarını seçip değişik isimlerle bir düet-proje albümü yapma hayalimiz var. Bunun üstünde çalışıyoruz.

Zeynep Talu: Sahne olsun, albüm olsun aralıksız devam edecek. Projemize uygun her ortamda, her şehirde dinleyicilerle bir araya geleceğiz. Talu Şarkıları o kadar uzun bir liste ki… Söyleyecek, paylaşacak çok şarkımız var.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Organik Üretim

Ülkemizde gelecek nesillerin ve sizlerin sağlığı açısından en önemli konulardan biri organik üretim yani organik tarım olacaktır. Normal…
Devamını oku...

70 metre derine inecek

70 metre derine inecek Başkan’ın tünel mesaisi: Çizmelerini giydi.. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak-Buca-Bornova bağlantısını sağlayacak İzmir’in…