HENÜZ VAKİT VARKEN; GELECEK ELİMİZDE

Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu (CAD), doğaya, geleceğe, yavaş yavaş tükettiğimiz dünyaya dikkat çekmek üzere bir festival düzenliyor. Her sene teması değişen bu yıl yedinci kez gerçekleştirilecek olan “Bilim ve Kitap Festivali” etkinlikleri ile dünyanın ve insanın geleceğine odaklanarak farkındalık yaratacak. İnsanın doğaya karşı sorumluluklarını tüm okul ve paydaşları ile birlikte bir görev olarak üstlenen Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu, “sevdiğimiz doğaya daha fazla sarılalım, çünkü insanın başka çaresi yok” diyecek.

İklim değişiklikleri, susuzluk, canlı türlerinin yok oluşuna seyirci kalmak istemeyen CAD, herkesi bilim, kültür, kitap, sanat ve sporla sevgiyle şimdiye ve geleceğe bakmaya, etkinlikleri destekleyip hep birlikte üretmeye, paylaşmaya davet ediyor.

CAD, düzenlediği 7. Bilim ve Kitap Festivali’nde öğrenciler önceliğinde, öğretmenler ve velilerle birlikte bir doğa bilinci farkındalığı elde etmek üzere yoğunlaştırılmış olarak; ‘Doğaya, iklim değişikliklerine ve gezegenimizin geleceğine odaklanacak. İnsanlık olarak pek de farkında olmaya çalışmadığımız bir alan olarak doğayı ‘insan’ın nasıl da yok ettiğini ve insanın buna seyirci kaldığını’ anlatacak.

Birbirinden renkli aktivitelerle süslü festivalde birbirinden değerli konuşmacıların ve sanatçıların olacağını söyleyen Okul Müdürü Fatih Kaya, “Küresel ısınmadan, çölleşen topraklarımıza, eriyip neredeyse tükenen buzullardan, atmosferde bir battaniye gibi üstümüzde gezinen sera gazından, koşacak kırları tükenen koklayacak çiçeği kalmamış şehrin insanlarından bahsedeceğiz. Geri dönüşümü, tükenen ormanları, pipet yutan balığı, boynuna poşet dolaşmış kaplumbağayı, midesinden onlarca plastik kapak çıkan albatrosları konuşacağız. İçimiz acıyacak belki de ama ‘Acırsa acısın içimiz, yeterki dünyanın geleceği yok olmasın’ diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaya, “Kendi çevremizi de farkında kılmak için Festival Günü’nde yazdığımız en anlamlı mesajlar, çizip boyadığımız en etkili resimler ellerimizde ‘Doğa’ için yürüyeceğiz. Doğa yürüyüşümüze doğanın renklerini, geleceğe umudumuzu katacağız, sevgi ve umut katacağız, insanı doğanın yeniden dostu yapmak elimizde, henüz vakit varken; gelecek elimizde!…” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like