İzmir’in İtalyanı Alaçatı’da

Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdığı yeni şubesinin kapılarını açtı. 

Limonaia Butik Otel bahçesinde hizmet verecek  Murano’s Alaçatı’nın açılışı İzmir cemiyet hayatını da biraraya getirdi. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano’s Alaçatı’nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, “Alaçatı’da İtalya rüzgarı esecek” dedi. 

YEREL ÜRETİCİYE DESTEK
Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano’s olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftliğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazın ve enginarın en güzel zamanındayız. Urla’da enginar ve kuşkonmaz üretimi yaptırıyoruz, en tazelerini getirtiyoruz. Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu. 

SİCİLYA’DAN ALAÇATI’YA TRANSFER
Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğunu belirten Yonuk “Bunlardan biri Sicilya’dan öğrenip Çeşme’ye kazandırdığımız dışı ançüezli, parmesan ve baharatlarla kaplanmış bonfile. Muhteşem bir lezzet. Yiyenlerin tadı damağında kalacak” dedi.

TAZE TAZE
En iyi malzeme ile en yalın şekilde pişirmeye özen gösterdiklerini söyleyen şef Gökçen Yıldırım ise “Her gün mutfağa taze sebze meyve gelir. Balıklar günlüktür. Etler gelir, bir gün işlenir marinasyonu yapılır, ertesi gün servise çıkar” dedi. Yıldırım, her ürünün el emeği ve taze olduğuna dikkat çekerek “Ekmeğimizi, makarnaları ve odun fırınında pişirdiğimiz pizzaların hamurunu günlük olarak kendimiz yapıyoruz. Taze makarnacılık şuanda İzmir’in hiçbir yerinde yok. Bu müthiş lezzetler iyi bir işçilik ve çok vakit gerektiriyor. Alaçatı’ya da özel taze bir makarnamız var. Taze karidesli maskarpon dolgulu fagotini bu yıl Alaçatı’nın en güzel lezzetleri arasında olacak” diye konuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

YASEMİN SAVAŞ

MEDİKAL ESTETİK HEKİMİ // DR.YASEMİN SAVAŞ KALİTELİ YAŞAM KLİNİĞİ Yaz ayları saçın en fazla yıprandığı dönemdir. Güneşte fazla kalmak cildimize olduğu kadar…