NAPPO PİZZA’YA BÜYÜK ONUR

Gerçek Napoliten Pizza Birliği (Associazione Verace Pizza Napoletana, AVPN) tarafından gerçek napolitan pizza sertifikası verilen Nappo Pizza’ya bir onur da 50 Top Pizza’dan geldi.

2019 yılında Mavişehir Mavibahçe Avm’de gerçek napoliten pizza restoranı olarak kurulan Nappo Pizza, amacından sapmadan ilerlemesinin karşılığını aldı. AVPN tarafından dünya üzerinde gerçek napoliten pizza sertifikası verilen 795 pizzacı arasına Türkiye’den sadece Nappo Pizza seçildi. Hiç bir kar amacı gütmeyen ve gerçek pizzanın korunmasının yanı sıra tanıtımını üstlenen AVPN, dünya çapında bu işi doğru yapan ve sertifikalı pizzacı çalıştıran restoranları teftiş edip, standartlara uyuyorsa onlara AVPN markasını kullanma hakkı veriyor. 

Kullandığı malzemeden, pizzayı pişirdiği fırına kadar yapılan detaylı bir araştırma sonucu Nappo Pizza’da 772 numarasıyla sertifikaya sahip oldu. Nappo Pizza ayrıca, merkezi İtalya’da bulunan dünya çapında en iyi pizzacıları seçen, dünyanın önde gelen pizza ustalarının ve yemek eleştirmenlerinin jüride yer aldığı 50 Top Pizza tarafından da dünyanın en iyi 50 napoliten pizzacısı arasında gösterildi. Türkiye’de ilk defa bir pizza restoranı listede yer aldı.

Girişimci Özgür Kılınçlar tarafından çoklu sermaye ile kurulan Nappo Pizza, gerçek pizzanın hakkını vermek için pizzada kullandığı un ve domatesleri İtalya’dan ithal ediyor. Pizzanın yanı sıra restoran şefi Sedat Can Parmaksız liderliğinde taze makarna, et, burger, tapas ve salata çeşitlerinide menüsünde bulundurarak damaklara hitap ediyor. Nappo Pizza’yı ulusal ve uluslararası bir marka yapmak için kolları sıvayan Özgür Kılınçlar, kaliteyi kaybetmemek için franchisinge sıcak bakmadığını belirtti. Yakın zaman da Alsancak’ta bir şube açacaklarının müjdesini veren Kılınçlar, “AVPN’den aldığımız sertifika ve 50 Top Pizza tarafından dünyanın en iyi 50 pizzacısı arasına girmemiz şevkimizi artırdı. Türkiye şartlarında doğru bir iş yapmanın gururunu yaşadık. Yakın zaman da Alsancak’ta açacağımız ikinci şubenin ardından dünyanın başkenti İstanbul’da da yerimizi alacağız” dedi.

KUTU KUTU

AVPN

Gerçek Napoliten Pizza Birliği (Associazione Verace Pizza Napoletana, AVPN) 1984

yılında Napoli’de kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Misyonu tüm dünya da gerçek Napoliten pizzayı (Verace Pizza Napoletana) korumak ve tanıtmaktır. Vera Pizza Napoletana (Gerçek Napoliten Pizza) ve AVPN kurumun tüm dünyada geçerli tescilli markalarıdır. Dünya çapına yayılmış795 adet Vera Pizza Napoletana sertifikalı restoran bulunmaktadır. Restoranların “Vera Pizza Napoletana” sertifikası alması için kullanılan domates, un gibi malzemelerin, fırın dahil tüm ekipmanların, hamur teknğinin ve pizza ustalarının sertifikalarının tamamının kurum tarafından onaylanması gerekmektedir. Napoli’de bulunan Sorbillo, La Notizzia, 50 Kalo, Concettina ai Tre Santi gibi dünyaca ünlü pizza restoranları da sertifikalı kurum üyeleridir. Tüm akredite restoranların girişinde VERA PIZZA ve akreditasyon numarasını belirten logo bulunmaktadır.

50 TOP Pizza

50 Top Pizza merkezi İtalya’da bulunan dünya çapında en iyi pizzacıları seçen kar

amacı gütmeyen bir kuruluştur. Jürisinde dünyanın önde gelen pizza ustaları ve yemek eleştirmenleri bulunmaktadır. Türkiye’de ilk kez Nappo Pizza bu listede yer aldı.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like