Kültür & Sanat

Sinemalar

Elektrik Savaşları

Tür: Biyografi, Dram, Tarih
Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon
Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult, Katherine Waterston, Tom Holland 

The Current War filmi, elektrik alanındaki teknolojilerin gelişimine büyük katkı sağlamış ve birçok icat ortaya çıkarmış Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) ve George Westinghouse (Michael Shannon) arasındaki rekabete odaklanıyor.

Kız Kardeşler

Tür: Dram
Yönetmen: Emin Alper 
Oyuncular: Helin Kandemir, Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel

Zengin ailelere evlatlık verilmiş üç kız kardeşin, farklı sebeplerle köylerine geri gönderilmesini ve kız kardeşlerin şehre dönmek için buradan kaçmaya çalışmaları anlatılıyor.

Casus

Tür: Gerilim
Yönetmen: Yuval Adler
Oyuncular: Diane Kruger, Martin Freeman, Cas Anvar, Werner Daehn

“The Operative”; kimliği açığa çıkan Mossad Ajanı Rachel’ın hikayesini konu alıyor. Rachel, kendi servisi için bile bir risk haline dönüşmüştür ancak işinde çok iyi olması sebebi ile son bir görevde daha çalışması istenir. Rachel, gizli bir görev için İran’a gider ancak takip ettiği adama âşık olması işleri daha da karmaşıklaştırır.

Kitaplar

Kendine Hoş Geldin

Kendinden başka kimseye ihtiyacın yok. En kötü gününü düşün, sana “Yanındayım.” diyen onca insan vardı.  Tek başına atlatmadın mı? Düştün, ayağa kendin kalkmadın mı? Doldun, tek başına ağlamadın mı? Soruyorum sana: Değmeyecek insanlar için kendine yeteri kadar haksızlık yapmadın mı?
İnsanlar gelip geçici. Unutma, kimse senden daha çok düşünmeyecek seni. Gitmem diyenler gidecek, sen yine kendine geleceksin. Düşeceksin, ayağa yine kendin kalkacaksın. Yaralanacaksın, yaralarını kendin saracaksın. Onca acının içinden yine tek başına çıkacaksın. Sarılmaya ihtiyacın olacak, yine kendine sarılacaksın. Dertlerin seni yakacak, Anka Kuşu gibi küllerinden doğacaksın.
Kendine iyi bak, sana en çok sen lazımsın.

Yazar: Miraç Çağrı Aktaş
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı: 160
ISBN: 9786057906540

Değişmeye ne kadar açıksınız?

En azından yumurtayı nasıl yemekten hoşlandığınızı düşünün. İlle de rafadan mı? Yoksa “Bugünlük de böyle olsun, ne fark eder ki?” dediğiniz olur mu?
Önemsiz gibi görünen bu küçücük ayrıntıların mücadelesi içinde silinip gider sizi siz yapan sınırlarınız. Çünkü “özgürlük” sandığınız gibi “sınırsız” olmak demek değildir, tam tersine net ve güçlü sınırlara sahip olabilmenizle ilgilidir. Diğer bir deyişle, hayır diyebildiğiniz ölçüde, özgürlük alanınıza sahip çıkarsınız.
Hayır Diyebilme Sanatı sınırlarınızı doğru çizerek, kendinize geniş bir özgürlük ve özgüven alanı yaratmanın incelikleriyle dolu, duyarlı bir rehber…

Yazar: Müthiş Psikoloji
Yayınevi: Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 176
ISBN: 9786053116523

Fareler ve İnsanlar

Pulitzer ve Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan John Steinbeck’in çağımızın toplumsal ve insani meselelerini ustalıkla resmettiği eserleri modern dünya edebiyatının başyapıtları arasında yer alır. Steinbeck romanlarında yalın ve keskin bir gerçeklik sunarken yine de her seferinde çarpıcı bir öykü ile çıkar okurunun karşısına. Tarihin bir kesitindeki dramı insani ayrıntıları kaçırmadan sergilerken, “tozpembe olmayan gerçekçi bir umudun” türküsünü dillendirir. Bu nedenle eserleri edebi değerleri kadar güncelliklerini de hiç yitirmemiştir.
Fareler ve İnsanlar, birbirine zıt karakterdeki iki mevsimlik tarım işçisinin, zeki George Milton ve onun güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk yoldaşı Lennie Small’un öyküsünü anlatır. Küçük bir toprak satın alıp insanca bir hayat yaşamanın hayalini kuran bu ikilinin öyküsünde dostluk ve dayanışma duygusu önemli bir yer tutar. Steinbeck insanın insanla ilişkisini anlatmakla kalmaz insanın doğayla ve toplumla kurduğu ilişkileri de konu eder bu destansı romanında.

Yazar: John Steinbeck
Yayınevi: Sel Yayınları
Sayfa Sayısı: 128
ISBN: 9789755705859

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like