Sıcak, samimi, sofistike

Biten yaz mevsimiyle birlikte yavaş yavaş iç mekânlara geçiş yaşadığımız sonbahar mevsimi için 9 öneri hazırladık..

Çoğumuzun da bildiği gibi, yaz; okula dönüş hakkında konuşmalar başladığında biter. Güneşin solgun rengiyle birlikte okul hazırlıkları başlar.

Belki de yılın en telaştı zamanıdır bu mevsim. Yazlık giysiler kaldırılır, çocuk odalarına ders çalışma alanı gibi köşelere bir çeki düzen verilir, teraslardaki oturma düzeni iç kapalı mekânlardaki yerini alır. Tüm bu hazırlıklarla birlikte, dekorasyon konusunda değişim isteği de duyarız çoğu zaman. Bu yeni bir oturma grubu alma fikri de olabilir, artık kullanmaktan sıkıldığımız bir sehpayı dönüştürme fikri de…

Evinizde sonbahar havası yaratmak için büyük değişiklikler gerekmiyor. Koltuk şalları, banyo havlularınız, yastıklar, örtüler, nevresim takımları gibi detayları alıp sonbahara yakışır renklerle harmanlayın. Oturma odalarında sonbaharın sıcak, samimi renklerini sofistike bir stille bir araya getirmekle başlayabilirsiniz.
Bu mevsimin klasik rengi toprak tonları ve solgun turuncular, tarçın ve grilerdir. Bu renk değişimleri eve dinginlik ve sakinlik katacaktır. Kumaşlarda ise; kadife, kaşmir veya yünlü kumaş tercihi mekâna sonbahar ruhu katacaktır.

Sonbaharı çağrıştıran odunsu kokular ve tarçın, elma gibi kokulardan oluşan mumlar hem dekor olarak hem de hoş kokularıyla sizi mutlu edecektir.
Örgü battaniyelere evde yer açın. Havalar serinler serinlemez onlara ihtiyaç duyacaksınız.
Evinizin kapısına sonbahar yapraklarından oluşan bir çelenk hazırlayabilirsiniz.

Doğadan toplayabileceğiniz yapraklar, kozalaklar, küçük ağaç kabuklarının hepsini bir sehpa üzerinde toplayarak evinize sonbahar renklerini getirmiş olursunuz.
Kapı girişlerine, sehpa üzerine hatta kitaplığınızın bir köşesine yerleştireceğiniz balkabakları sonbahar dekorasyonunda vazgeçilmeziniz olabilir. Kullandığınız beyaz ışıkları sarı renk veren ampullerle değiştirin.

Pencere önlerinde yetiştirebileceğiniz kaktüs gibi bitkilerle doğayı eve taşıyın. Dekorasyon dergilerinden ilham alın; mutlaka sevdiğiniz ve uygulamak istediğiniz bir öneriyle karşılaşacaksınız.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

En güzel ders

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir yaşamındaki çocukların doğayla bağ kurması için “Topluluk Bahçesi” oluşturdu. Evsel atıklarla doğal gübre üreten…
Devamını oku...

MAGAZİN

Haris Alexiou hayranlarını heyecanlandıran çalışma Yunan müziğinin divası olarak kabul edilen ve Türk müzikseverlerin yakından tanıdığı Haris Alexiou,…