Kadına yönelik şiddete karşı turuncu eylem

Başkan Arda: “Kadınlar güçlerinin farkına varmalı!”

Gaziemir Belediyesi turuncuya boyandı

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve gerekli yasaların yapılması için kamuoyu oluşturmak adına ‘Dünyayı Turuncuya Boya’ sloganıyla sürdürülen kampanyaya Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da destek verdi. Başkan Arda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla belediye yöneticileri, müdürler ve çalışanlara turuncu renkte broşlar dağıttı.

Broş dağıtımı sırasında belediye personeline seslenen Başkan Arda, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ve bunun bir türlü önlenemediğini belirterek “Ülkemizde son yıllarda yaşadığımız en büyük sorunların başında kadınlara yönelik şiddet geliyor. Toplumumuzun temel taşını oluşturan kadınlarımız her gün fiziksel ve psikolojik şiddete uğruyor, hor görülüyor. En çok değeri ve saygıyı görmesi gereken kadınlarımız ne yazık ki, giderek artan oranda toplumdan dışlanıyor” dedi.

Kadınlar seslerini yükseltmeli!

Ülkemizde ekim ayında 36 kadınının cinayete kurban gittiğini, sadece bu yıl ilk 10 ayda öldürülen kadın sayısının 383 olduğunu vurgulayan Başkan Arda şunları söyledi: “Daha geçen hafta gencecik bir kızımız erkek şiddetinin kurbanı oldu. Erkeklerinin karşı cinse yönelik saldırılarının altında, gücünü ve kimliğini kanıtlama ve üstünlük sağlama gibi ilkel düşünceler yatıyor. Yaşadığımız çağ, toplumsal gelişmeler ve uygulamalar da ilk çağlarda kalması gereken bu tavırları adeta destekler nitelikte. Var eden, doğuran, yetiştiren, üreten, eğiten kadınlar da içinden geçtiğimiz bu olumsuz tabloya karşın güçlerinin farkına vararak korkmadan ve yılmadan seslerini yükseltmeli, haklarını aramalılar. Gaziemir Belediyesi olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha sesimizi daha da yükselterek vurguluyoruz. Cumhuriyet Semt Evleri ile kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta söz sahibi olmalarını sağlıyoruz. Pozitif Yaşam Merkezi ve Kadın Danışma Merkezimizdeki hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimizle çözüm kapısı olmayı hedefliyoruz. Yaşamın kaynağı kadınlarımızın hak ettiği biçimde yaşayabilmesi için toplumun her kesiminin yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Kadınlarımız için harekete geçelim! Onların çığlığına sessiz kalmayalım.”

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like