Yılbaşı İçin Tarifler

Fesleğenli Domates Çorbası

Malzemeler:
10 adet domates (orta boy)
1 tatlı kaşığı salça
1 demet taze fesleğen
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1,5 litre su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekledikten sonra içine bir fırın tepsisinde domatesleri koyun. 15 dakika fırınladığınız domateslerin kabuklarını soyun. Bir çorba tenceresi çıkarıp içine zeytinyağını ve sarımsakları ilave edip kavurun. 1 dakika kavurduktan sonra kabuklarını soyduğunuz domatesleri ekleyip karıştırın. Domateslerin üzerine de suyu ekleyip blenderla tüm malzemeleri güzelce ezin ve harmanlayın. Salçayı da ilave edip çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp bir süre daha pişirin ve son aşamada içine fesleğeni, tuz ve karabiberi de ekleyip 5 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alın, son bir kez daha blenderdan geçirin, zeytinyağı ve fesleğenle servis edin.

İç Pilavlı Tavuk Dolma


Malzemeler:
1 adet büyük boy tavuk
İç pilavı için:
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı:
Kuru soğanları küp küp doğrayın. Tereyağını pilav tenceresinde eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kavurun. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin. 2- 3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Temizlenmiş, tavuğun içine kaşık yardımıyla hazırladığınız iç pilavı ilave edin. Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın. Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın. 180 derecede 45 dakika pişirin.

Çikolatalı Top

Malzemeler:
1 su bardağı
Hindistan cevizi
3 yemek kaşığı toz badem
4 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
200 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)

Yapılışı:

Bir kabın içerisine Hindistan cevizi, toz badem, bal ve labneyi aktarın. Güzelce karıştırın. Yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birbiriyle bütünleşince, elinizle sıkıp bıraktığınızda toparlanan bir hale geldiğinde olmuş demektir. Hazırladığınız Hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin ve yuvarlayın. Bir tabağın içerisine dizin ve üzeri kapalı bir biçimde buzlukta 15-20 dakika kadar bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Donan Hindistan cevizli toplarınızı çikolataya batırın. Çatal yardımıyla çevirerek her yerinin çikolata bulanmasını sağlayın. Hemen ardından bir tabağın üzerine ya da mümkünse ızgara telin üzerine alın. Ardından buzluğa alarak çikolata üzerinde donduktan sonra servis edin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like