Ege’den yola çıkan Güney’in, “Roland” üstün başarı ödülüne ulaşan öyküsü

Güney Tamer Berklee College Of Music, Electronic Production and
Design bölümünü “Roland” üstün başarı bursu ile bitirdi. “İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyola bölümünden Hartmut Lindemann’ın öğrencisi olarak mezun oldu. Mezuniyet sonrası İzmir Olten Filarmoni Orkestrası ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda viyola sanatçısı olarak çaldı. Ege’den yola çıkan Güney Tamer müzik yolculuğuna Amerika Birleşik Devletleri Boston kentinde ünlü Berklee müzik akademisine kabul edilmesiyle yeni bir hedefle devam etti. Güney Tamer Berklee College Of Music, Electronic Production and Design bölümünü “Roland” üstün başarı bursu ile bitirdi. Eğitimi sırasında Berklee College Of Music de stüdyo teknik asistanı ve gözetmeni olarak çalıştı.

Mezun olduktan sonra, dünyanın ünlü markalarına yaptığı, film müziği, reklam, tanıtım ve ses tasarımlarıyla tanınan “Human”  adlı şirkette staj yaptı. Human’daki stajını bitirdikten sonra birçok Hollywood filmine ses mühendisi olarak imza atan “Rob Nokes”un yanında staja başladı. Rob Nokes’un “Sound Dogs” adlı şirketinde ses editörü olarak çalışmalarını sürdürdü. “2019 Playstation Talents” ödüllerini kazandı. Sound designer olarak birçok oyun ve animasyon stüdyolarına ses dizaynı, dublaj ve foley
yaptı. “Esdip Art School” (İspanya) tarafından yapılan bir animasyon filmine, sound design yaptı ve bu animasyon filmi İspanya’nın en iyi animasyonu seçildi.  

“Lost Criteria Studios” (Madrid) ve “Fractall Fall” (Madrid)  adlı oyun stüdyoları için bilgisayar oyunlarına sound design yaptı. Sound designer olarak imza attığı oyunlar “2019 Playstation Talents” ödüllerini kazandı. Bu oyunlar 2020 yılı itibarıyla PlayStation tarafından piyasaya sürülecek. Güney Tamer ses mühendisi olmanın dışında, elektronik müzik alanında yaptığı çalışmalara da ara vermeden devam etmektedir.  Besteciliğini “Southesizer” ve “Güney” adı ile iki farklı türde single çıkararak sürdürdü. Tüm çalışmalarının yanında, dünyanın en büyük müzik mağazası “Guitar Center”da öğrencilerine, Müzik Prodüksiyon, Ses Dizayn ve Dj Eğitimi dersleriyle müzik eğitimi de vermektedir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like