Karabağlar Belediyesi bir tuş kadar yakın

Yurttaşlar bir çok hizmeti internet üzerinden alabiliyor!

Karabağlar Belediyesi, yurttaşların hizmet binalarına gelmeden bir çok işlemi internet üzerinden yapabileceğini anımsatarak, “Size bir tuş kadar yakınız” mesajını paylaştı.

Tüm dünyayı etkisine alan ve ülkemizde de görülen koronavirüs, toplum sağlığını tehdit etmeyi sürdürüyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm kültürel, sosyal, eğitsel ve sportif etkinliklerini erteleyen; park, pazaryerleri gibi toplu kullanım ve yaşam alanlarını dezenfekte eden Karabağlar Belediyesi, yurttaşları da işlemlerini internet üzerinden yapmaya çağırdı.

Bu kapsamda, imar durumu, rayiç bedeli sorgulaması, moloz hattına başvuru, afet toplanma alanlarını öğrenme, kent rehberine ulaşma gibi işlemler online yapılabiliyor. Ayrıca, borç sorgulamanın yanı sıra, emlak, çevre-temizlik, ilan-reklam vergileri, idari para cezaları, katı atık bedeli ödemeleri gerçekleştirilebiliyor.

Bunun için yurttaşların, “www.karabaglar.bel.tr”  adresindeki Karabağlar Belediyesi web sayfasına girmeleri ve buradaki “e-belediye” linkine tıklayarak üyelik formunu doldurmaları isteniyor. Sürecin ardından ödemeler kredi kartıyla gerçekleştirilebiliyor.

Karabağlar Belediyesi Hemşeri İletişim Birimi’nin 414 77 77 numaralı telefonu aracılığıyla da, tüm birimlerle ilgili istek ve şikayetler iletilebiliyor.

Çok hassas ve dikkatli olunması gereken bir dönemden geçildiğini vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini vurguladı. Başkan Selvitopu, koronavirüsün yayılmasını önlemek için internet olanaklarının daha fazla kullanılması gerektiğini belirterek, “Bir çok işlem, belediye hizmet binalarımıza gelmeden, internet ortamında yapılabiliyor. Yurttaşlarımız kendi sağlıklarının yanı sıra toplumu da düşünerek, bu olanağı değerlendirebilir” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nde dijital arşiv çalışmalarının sürdüğünü de anımsatan Başkan Selvitopu, “Özellikle imar ve mali hizmetlerin arşivini dijital ortama aktarıyoruz. Her şey şeffaf olacak. Nerede ne yapılıyor, nerede binamız, gayrimenkulümüz var, belediyede kaç personel çalışıyor, tüm bunlar halkımızın bilgisine sunulacak” diye konuştu.

NİKAHLAR BOZYAKA’DA

Öte yandan Karabağlar Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda nikahlara da düzenleme getirdi. Buna göre haziran ayına kadar nikah günü almış çiftler için Bozyaka Evlendirme Memurluğu Ferdi Özbeğen Nikah Salonu ayrıldı. Genelge kapsamında nikahlar, törensiz ve sadece 2 şahit eşliğinde kıyılacak. Nikahlarını ertelemek isteyen çiftlere yeni gün ve saat verme, para iadesi gibi konularda kolaylık sağlanacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

150 yılın sergisi

İzmir Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne geçirdiği tarihsel serüven,  Fuar Atlas Pavyonu’nda hazırlanan 150. yıl sergisiyle İzmirlilerle buluştu. Kültürpark’ın 1930’lu…