Güçlü bir bağışıklık sistemi için kefir için

Kefir, içerdiği yüksek miktardaki probiyotikleri ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkisi sayesinde son dönemde çok ilgi görüyor ve tüketimi hızla artıyor. Tadı ile yoğurdu, görüntüsü ile ayranı andıran bu yararlı besin nedir, faydaları nelerdir?

Dünya çapında en sık tüketilen fermente süt ürünlerinden olan kefir, çok eski çağlardan itibaren birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış ve sağlıklı yaşam iksiri olarak tanımlanmıştır. Kafkas kökenli bir içecek olan kefir, Türkler tarafından yaklaşık 2000-2500 yıldır tüketilmektedir. Kefir mayası, süt proteini, probiyotik bakteriler ve mayalardan oluşur. Kefir içerdiği zengin probiyotikler sayesinde sağlık açısından çok faydalı bir besindir. İyi bir fosfor, triptofan ve biyotin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğiyle bilinen kefirin bunun yanı sıra birçok faydası bulunmaktadır.
Kolonda bulunan probiyotik miktarını artırarak, antibiyotik tedavisi sırasında oluşacak ishali önlemesi veya oluşmuş ishali tedavi etmesi ayrıca toplumda “huzursuz bağırsak sendromu” olarak bilinen İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS)’nu tedavi etmesi veya semptomlarını hafifletmesi, tansiyonu regüle etmesi, vajinal enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonlarını önleyici ve tedavi edici etkisinin bulunması, kolesterolü dengeleyici özelliğinin olması bilinen yararları arasındadır. Ayrıca kefir yüksek magnezyum, triptofan içerdiği için serotonin hormonunun yapımı destekler, antidepresan bir etkiye de sahiptir. Uyku sorunu olanlarda
yatmadan önce içildiğinde uykuya dalmayı kolaylaştırır.

Laktoz İntoleransı Olanlar Rahatlıkla Tüketebilirler

Bilindiği gibi sütün karbonhidratı laktozdur. Laktoz intoleransı olan kişiler laktozu sindiremedikleri için süt içemezler. Ancak mayalanma aşamasında kefirde bulunan laktik asit bakterileri laktaz enzimi üretir ve laktozu (süt şekerini) dönüştürerek sindirime hazır hale gelir. Bu yüzden laktoz intoleransı olan kişiler de rahatlıkla kefir içebilirler.

Sağlıklı Kefirin Adresi Biodesis Probiyotikli Kefir Mayası

Bağışıklık sistemimizin güçlü olmasına her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde evde kolaylıkla mayalanabilen yoğurt ve kefir gibi sağlıklı ve zengin probiyotik kaynağı besinleri tüketmeliyiz.
Biodesis Kefir Mayası ile mayalanan Kefir çok yüksek miktarda probiyotikler bulundurur. Kefir, bilim insanları tarafından yoğurttan daha faydalı ve besin değeri de çok yüksek olarak tanımlanmaktadır. Kefir mayalamak, evde yoğurt mayalamaktan daha kolay ve pratiktir.
Ancak yaş kefir mayasının elde edilmesi ve muhafaza edilmesinin zorluklarından ötürü evlerde kefir mayalanma oranı çok düşüktür. Ancak Biodesis Kefir Mayası, liyofilize edilmiş kuru mayadır. Evde herkes tarafından kolay ve sağlıklı kefir mayalayabilmesi için hazırlanmıştır ve pratik bir çözümdür. Bu sayede kontrollü fermantasyon sağlar.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like