Cam Nazar Boncuğu Nasıl Yapılıyor

Türkiye’de cam nazar boncuğunun tek üretim yeri olan Nazarköy’de, gazeteci Ümit Yıldız tarafında, boncuk yapımının anlatıldığı kısa bir tanıtım filmi yapıldı. Kemalpaşa’da yaşayan ve yerel gazeteci olarak görev yapan Ümit Yıldız tarafından, çekimleri Şubat ayı içinde başlayan ve yaklaşık 3 aylık süren bir çalışma sonrası yayımlanan Nazar boncuğunun tanıtım
filmi boncuk yapımının inceliklerini anlatıyor.

Sosyal Medyada ziyaretçiler tarafından çekilen birçok video olduğunu, ancak yetersiz bilgilerin bulunması sebebi ile böyle bir çalışma yapma gereğini duyduğunu belirten Yıldız, amacının Kemalpaşa Nazarköyü tanıtmak olduğunu söyledi.

Yıldız, “İnternette youtube ve diğer sosyal mecralarda boncuk yapımı ile ilgili birçok video mevcut. Genelde Nazarköy’ü ziyarete gelenler tarafından çekilmiş videolar, içerik olarak çok yeterli olmadığını düşündüğüm için, kendi imkânlarımla böyle bir tanıtım videosu çekmeye karar verdim. Boncuk yapımının ne denli zor olduğunu, zor şartlarda bu sanatı icra eden ustalarımızın emeklerini insanlara daha iyi anlatmak açısından iyi bir çalışma olduğu kanaatindeyim.

Çekimler süreci boyunca bana destek olan Uğurlu Boncuk Atölyesi sahibi, Boncuk Ustası Uğur Karataş ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Umarım video gereken ilgiyi görür. Nazarköyümüzü daha geniş kitleler tanır ve ziyarete gelirler” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like