Sigorta şirketeri salgın sürecinde sigortalıları yalnız bırakmadı

Korona virüs salgınına karşı peşpeşe tedbirler açıklandı. Sigorta şirketleri önce kovid-19 tedavisini sağlık sigortası kapsamına dahil etti, başta kasko, trafik sigortaları olmak üzere konut, iş yeri ve sağlık sigortaları primlerinde yüzde 25’e varan oranlarda indirim uygularken, sigortalıların taksit ödeme sayılarını da 10 aya kadar çıkardı. Korona virus salgını döneminde primlerini ödeyemeyen sigortalıların poliçeleri de iptal edilmiyor; kimi şirketler ödemede esneklik sağlarken, kimi şirketler sigortadan kaynaklanan hakların süresini uzattı.

İşte, sigorta şirketlerinin koronavirüs döneminde aldıkları tedbirler:

Axa Sigorta; tamamlayıcı sağlık, kasko, konut, işyeri sigortalarında taksit sayısını 10’a çıkardı. Konut poliçelerinde yüzde 10 ‘evde kal’ indirimi başlattı. Sağlık çalışanlarının kasko, konut poliçelerinde ve sağlık kurumlarının poliçelerinde yüzde 15 indirim uyguluyor. Konut ve kaskoda ‘1 Ay Bedava’ kampanyası başlattı. Tamamlayıcı sağlıkta yeni asistans teminatlarını devreye soktu ve sağlık sigortası sahiplerinin yakınları için yüzde 10 fiyat avantajı sağlayarak, ‘Sülale İndirimi’ başlattı. Ayrıca 40 yaş üstüne de indirim kampanyası yapıyor. Tüm ürünlerde bir ay taksit öteleme imkânı sundu. Nisan ayının başından bu yana kasko yenilemelerinde yüzde 7,5, yeni kasko müşterilerine yüzde 12,5 indirim sağlanıyor. Oto hasarlarında sigortalılara evden çıkmadan hasar hizmeti sunuyor. ‘EvdeBakıcım’ danışmanlık hizmetini ücretsiz sunuyor. ‘DoktorDerKi’ hizmeti ile sigortalıların hastaneye gitmeden sorularına cevap veriliyor.

Allianz Sigorta; Sağlık danışma hattı ile sigortalılar doktor ve hemşirelerle yazılı, görüntülü görüşebiliyor. Sağlık harcamaları limitlerini 5 bin liraya, konut hasarlarında hasar ödeme limitini 5 bin liraya çıkardı. Sağlıkta check-up teminatı kullanma sürelerini 90 gün daha uzattı. Oto sigortalarında fotoğraf ve beyan üzerinden faturalı ödeme yöntemine geçti. Taksitli kart harcamalarına erteleme imkanı sağladı. Taksit ödemesi yapılamayan poliçelerin iptal süreçlerini 30 Nisan’a kadar durdurdu. Prim ödemelerinin 3-6-9 taksitli olarak ödemeyi tercih edenlerin ödemelerini 31 Mayıs’a kadar bir ay taksit erteledi. Tamamlayıcı sağlık sigortasında yüzde 15 indirim uygulamasını haziran sonuna erteledi.

SompoSigorta;aylık kasko sigortası uygulaması başlattı.

Hayatınızda önemli bir yere sahip olan aracınızın başına gelebilecek beklenmedik kazaların, değişen çevresel ve ekonomik şartların etkisi altında kalmamak için aylık araç kaskosu tam da bu dönemde yardımcı oluyor.

Kredi kartı limitinize bloke koymadan aylık 30 TL’den başlayan prim ödemeleri ve dilediğiniz zaman mevcut hasarsızlık kademesi ile “Genişletilmiş Artı Kasko” poliçesine geçiş yapabilme imkânı aylık kasko ile sağlandı.

Aksigorta; çalışanlara yönelik ‘Kurumsal Covid-19 Finansal Destek Paketi’ hazırladı.

“Poliçe kapsamında Covid-19 kaynaklı yoğun bakım tedavisi görmesinin ardından, satın alınmış teminat tutarında çalışana ister tıbbi harcamaları için kullanabileceği; isterse başka ihtiyaçları için kullanabileceği destek ücreti ödeniyor”

Şirketlerin minimum 20 kişiyle yaptırabileceği poliçe 18-60 yaş aralığını kapsıyor. İki farklı paketle sunulan poliçede 1. pakette, 139 lira prime karşılık risk gerçekleşmesi halinde 10 bin lira teminat sağlanıyor. Primi 269 lira olan 2.pakette ise riskin gerçekleşmesi durumunda sigortalıya 20 bin lira ödeme yapılıyor.

Bu dönemin dikkat çeken bir diğer ürünü de SiberKorumaSigortası

 “SiberKorumaSigortası bir siber olay neticesinde sigortalının uğrayabileceği ve sigortalıya; 3. şahıslar tarafından yöneltilebilecek tazminat taleplerini teminat altına alan sigortadır. SiberKorumaSigortası ile gerçekleşmiş veya gerçekleştiğinden şüphelenilen bir siber olay neticesinde; olayın sebeplerinin ve detaylarının araştırılması, saldırı sonucu itibar korunmasına yönelik danışmanlık masrafları poliçe kapsamında karşılanıyor. Sigortalıya ait web sitesi veya sosyal medya hesaplarından bir siber olay sonucu karalama, telif hakkı, unvan, slogan; ticari isim veya marka ihlaliya da gizlilik haklarının ihlali neticesinde sigortalıya yansıyabilecek tazminat talepleri ve savunma masrafları teminatını da içeriyor.”

Covid-19 salgını insanlara sağlığın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. İnsanlar sağlığın, iyi bir arabaya sahip olmaktan, iyi bir evde oturmaktan çok daha önemli olduğunu anladı. Sağlık olmayınca bir çok işlem lüzumsuz kalıyor. Dolayısıyla sağlığı sigortasız korumak çok zor. Sağlık bozulduğu zaman tedavinin maddi sonuçlarını karşılayabilecek bir sigorta sisteminin içinde bulunmak, herkes için çok büyük önem arzetmeye başladı.

Bu noktada Sigorta şirketlerinin sunduğu çeşitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortası paketleri sayesinde; özel sağlık kurumlarında, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı kurum, branş ve doktorlar tarafından sunulan, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan sağlık hizmetleri için sigortalılar ilave ücretleri ödemez ve yüksek standartta bir sağlık hizmeti alabilirler.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like