İzmir Büyükşehir üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor

İzmir Büyükşehir üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor
100 ton patates alındı


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi artırmak için kooperatif çatısı altında örgütlenen üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Ödemiş’teki Çaylı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 100 ton patates alan Büyükşehir, 10 kiloluk patates paketlerini destek olunması gereken 10 bin aileye dağıtmaya başladı.

Kooperatifler üzerinden üreticileri desteklemeyi sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Biz Varız dayanışmasını Ödemiş’e de taşıdı. Ödemiş’teki Çaylı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 100 ton patates alan Büyükşehir, 10 kiloluk paketleri İzmir’in metropol ilçelerinde destek olunması gereken ailelere dağıtmaya başladı.

Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Türkön, “Çaylı Mahallesi, patatesin anavatanı. Kooperatifimizin 250 aktif üyesi var. Salgın döneminde patates üreticileri ürününü pazarlamakta zorlanıyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönemde destek olması çok iyi oldu” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Manisa Alaşehir’de Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile 80 ton kuru üzüm alımı için sözleşme imzalayarak Alaşehirli üreticilerin de yüzünü güldürmüştü.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like