DETAY AMA ÖNEMLİ AYRINTILAR KIRLENTLER..

Merhaba sevgili Narlıdere Life dostları umarım herkes sağlıklı mutlu huzurludur. Yaşadığımız zorlu günlerden sonra normalleşme dedikleri sürece girdik, kimimiz korkup tedbiri elden bırakmadık kimimiz kaldığımız yerden hoppa devam diyerek hayatın içine aktık. Kim doğru yaptı kim yanlış yaptı bilmiyorum. İki kişi bir araya gelse ilk konu Covid 19 oldu tabiki. Önlem alan almayanı, almayan alanı çekiştirdi durdu. Daha önce sosyal medyada boy gösterenler şimdi aman koymayalım çok eleştiriyorlar bıktım diyenleri çok duydum. Arkadaşlar tabiki toplum bilincinde olmalıyız tabiki bencilce haraket edip çevremizi tehlikeye atmamalıyız, ancak, normalleşme denilen süreçte açılan restoran, cafe, otel vb yerlerde çalışan binlerce kişinin geçinebilmesi için bizlerin oralara gitmesi gerekiyor nice işletme bu süreçte battı. Bu sürece normalleşme yerine Covid 19 ile yaşama süreci vb. bir isim koysalardı belki daha kolay mı anlaşılırdı. Ne bileyim bende hem bir sürü kronik rahatsızlığı olan annem ailem için çok endişelendim ama bezende amannn ne olcaksa olcak zaten deyip gezdim
de ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptım bilmiyorum. Ama sanki Covid ile yaşamayıda öğrendim diyorum. Neyse çok şiştik ama hayatımızın tam ortasına gelip oturan bu virüsü de konuşmadan olmazdı. Bu yazımda kırlent veya küçük yastıklardan bahsetmek istedim.

Evinizde koltuk sandalye yatak üzerinde kullanabileceğiniz minik yastıklar bunlar, başrolde olan koltuğumuzun yerini bir anda alabilirler. Evinizde sık sık koltuk veya yatak odası değiştirmek yerine düz sade renkte seçtiğimiz
koltuk kumaşları ve yatak başlıkları bu yastık çeşitleri ile yenilenmiş izlenimi yaratabilir. İç yastıklarını sabit bırakıp sadece kılıfları değiştirir isek evimizde de çok yer kaplamamış olur. Sarı düz renk bir koltukta çiçekli veya kapitone kumaş yastıklar ile bambaşka bir havaya girebilir. Bahçe ve
balkonlarda kullanılan takımlarımızı da düz renklerde tutmaya çalışırsak üzerine renkli yastıklar ile renk şölenine çevirebiliriz. Baş rolde yastıklar olsun böylece ruh halinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Bu yastıklar aklınıza gelmeyecek yerden çıkabilir. Hiç ummadığınız sokak satıcısı, deterjan aldığınız market, semt pazarları vb. heryerde karşınıza çıkabilir. Onun için ara ara bu sepetlere tezgahlara bakmakta fayda var, dediğim gibi sadece kılıf alırsanız saklaması ve değiştirmesi kolay olur.
Bu yastıkları düz renklerde bulursanız onlarıda kendiniz süsleyebilirsiniz. Terzilerin alışveriş yaptıkları yerlerde çok uygun fiyatlara inanılmaz ürünler satılıyor tüyler, düğmeler, pullar, ponponlar aklınıza gelen herseyi kullanabilirsiniz. Yıkanabilir olmasına dikkat ederseniz çok iyi olur, birde batan malzeme tercih etmeyiniz, yastığınızı zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Belimize, tv izlerken başımızı koymak isteyeceğimiz, hem işlevi hem görseli olan bence hepimizin olmazsa olmazları. Dekorasyon da önemli bir detay olduğunu düşündüğüm kırlentler..

Yatak odalarında da çok önem taşıyorlar bence; düz renk yatak başlıklarının önüne koyduğumuz minik yastık gurupları yatak odamıza bir karakter katacaktır. Romantik bir ortam için pembe vb renkleri kullanabilir, kuru kafalar olan yastıklar ile maskülen bir odaya veya kız, erkek çocuk odalarını aynı mobilya üzerinde kullandığımız kırlentler ile ayırabiliriz. Büyüyen çocuğumuzun odasını değiştirdiğimiz kırlentler ve birkaç obje ile genç odası haline getirebiliriz. Değişen dekorasyon trendlerini küçük dokunuşlar ile hem daha eğlenceli hem daha az maliyet ile takip edebiliriz.

Sağlıklı mutlu günlerde görüşmek üzere, Sevgiler..
Neslihan Kazanan

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like