Bergama’da sokak hayvanları sahipsiz değil

Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan Veterinerlik Birimi sokaktaki canların daha sağlıklı bir hayatı olması için tüm çalışmalarını özveriyle sürdürmeye devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü tarafından kırsal alanlar dahil ilçe genelinde belirli periyotlar halinde besleme faaliyetleri aralıksız sürdürülürken, Veterinerlik Birimi’de Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde can dostları tedavi ederek, iyileşinceye kadar merkezde misafir edip, tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Yapılan çalışmalarla
görevlilerce barınağa getirilerek çeşitli sağlık kontrollerinden geçirilen sokak hayvanları için planlanma yapılarak uzman veteriner ve ekibi eşliğinde aşılama veya kısırlaştırma faaliyetleri yürütülüyor. Bunun yanında vatandaşlarında duyarlılığıyla gelen ihbarlarla da birim sokak hayvanlarını bulunduğu yerden alarak geçici bakımevine getiriyor. Sokak hayvanları tedavi edildikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Veterinerlik Birimi, ilçede bulunan kamu kuruluşlarından günlük olarak aldığı yemek artıklarıyla barınak ve etrafındaki sokak hayvanlarının günlük beslenmesinde kullanıyor.

İLK MÜDAHELE

Geçici bakımevine getirilen yaralı, hasta ve kötü durumdaki sokak hayvanlarının sağlık kontrolleri uzman veteriner ve ekibi tarafından yapılıyor. Trafik kazaları, enfeksiyon hastalıkları, çeşitli deri enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarla geçici bakımevine getirilen sokak hayvanları ilk önce triaj odasına alınarak ön muayeneden geçiriliyor ve daha sonra konulan teşhisle birlikte tedavisine başlanıyor.

1534 SOKAK HAYVANINA MÜDAHALE

Veterinerlik Birimi bünyesinde bulunan geçici barınak ve rehabilitasyon
merkezinde Nisan 2019- Eylül 2020 tarihleri arasında 562 aşılama, 428
kısırlaştırma ve 544 hasta ve yaralı hayvan tedavi edilmek üzere toplamda 1534 sokak hayvanına müdahale edildi.

BAŞKAN KOŞTU; “HERKESİ SOKAK HAYVANLARINI SAHİPLENMEYE DAVET EDİYORUM”

Sokaktaki canlarla birlikte bir bütün olarak güzel bir Bergama için 7/24 görevde olduklarının altını çizen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “ Geçici barınağımıza bugüne kadar gelen tüm istekleri veterinerimiz ve ekibi büyük bir özveriyle çözüyor. İlçemizde bugüne kadar yapılmayan ve önemli bir eksik olarak kalan Modern Hayvan Barınağı’nı da kısa sürede projelendirip belediye imkanlarıyla inşa edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizden gönüllerini sokak hayvanlarına açmalarını ve onları sahiplenmelerini rica ediyorum. Gelin Bergama’yı hep birlikte Dünya’nın en iyi hayvan dostu şehri yapalım” dedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN 153 ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETTE

Geçici barınak ve rehabilitasyon merkezine getirilen sokak hayvanlarının bir kısmı sahiplendirilirken, bir kısmına 5199 sayılı Hayvanların Korunmasına Dair Kanun gereği alındıkları sokaklara sisteme işlendikten sonra küpeli olarak bırakılıyorlar. Vatandaşların ihbarlarını 153 nolu hattan yada 0 (232) 632 8005 numaralı hattan belediyeye ulaşarak sokak hayvanlarıyla ilgili her türlü isteklerini iletebilirler.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like