İzmir’de evrensel, Kültürel işbirliği

Açık Stüdyo’dan

İzmir’de evrensel

Kültürel işbirliği

‘KOMÜNİTAS’ ‘İzmir Bağımsız Performans ve Kültür Çalışmaları
İş Birliği’ projesi, uluslararası özellikle İzmir’de hayata geçiriliyor.
İzmir, Açık Stüdyo’nun koordinasyonunda yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür sanat yönetimi açısından, İzmir’i tam merkeze alan bir işbirliği projesi, “Komünitas-İzmir Bağımsız Performans ve Kültür Çalışmaları İş Birliği” olarak adlandırıldı.

KÜLTÜR YÖNETİMİ

Proje, başlangıç düzeyinde, kültür sanat yönetimi açısından, İzmir’i merkeze alan, disiplinlerarası ve uluslararası bir işbirliği zeminini örgütsel, hukuki ve finansal açıdan nasıl tanımlayabileceğini araştırıyor.
Komünitas bu araştırmayı sanatçılar, kültür sanat yönetimi ve sivil toplum profesyonelleri ile akademisyenlerden oluşan katılımcıların geçmiş ve güncel deneyimleri ışığında gerçekleştirilecek.

KİMLER KATILIYOR

Komünitas projesi, Açık Stüdyo koordinasyonuyla; Ben J. Riepe / FREIRAUM,
Fatih Gençkal, Hayy Açık Alan, Karantina İnisiyatifi, NomadMind-Göçebe Akıl Tasarım ve Sanat Uygulamaları Derneği, Sevcan Sönmez, Tiyatro 4 iş birliğiyle; İyibirşey Reklam ve Prodüksiyon A.Ş. çözüm ortaklığında; K2 Güncel Sanat Merkezi ve PURESPACE inisiyatifinin üretimsel katkılarıyla; Kültür için Alan finansmanıyla hayata geçirilecek.

DİGİTAL ETKİNLİKLER

Tüm dünyada etkisini gösteren pandemi koşulları nedeniyle etkinlikler 17 Ekim-29 Kasım 2020 tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleştirilecek.
Bu tarihler arasında sunum, söyleşi ve forumlar düzenlenecek. Etkinliklerle eş zamanlı olarak çevrimiçi ortamda çalışan sanatçılar Deniz Güngören, İlyas Odman, Rafet Arslan, Sevcan Sönmez ve Su Güzey tarafından üretilen bir iş, sürecin uzantısı olarak erişime açılacak.

E-KİTAP HAZIRLANACAK

Etkinliklerin sonucunda toplanan veriler e-kitap biçiminde bir rapor metni ile erişime açılacak. Kalıcı belgelemeye uygun kayıtlar podcast ya da vodcast biçimlerinde arşivlenecek. Sürecin bütününe ilişkin bir video dokümantasyon oluşturulacak.

Manifesto ve çevrimiçi etkinlikler için web sitesini ziyaret edebilirsiniz:

www.komunitasizmir.com
www.acikstudyo.com

Tanıtım Filmi Youtube bağlantısı:
https://www.youtube.com/watch?v=6CJigTlEpmo&t=1s

Sosyal Medya Hesapları Komünitas
https://www.facebook.com/komunitasizmir
https://www.instagram.com/komunitasizmir
https://twitter.com/komunitasizmir
https://www.youtube.com/channel/UC2VZplhPvOfZQmoJTLxoaCQ

Açık Stüdyo
https://www.facebook.com/acikstudyo
https://www.instagram.com/acikstudyo/
https://twitter.com/acikstudyo

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like