Bir Girişimcilik Hikayesi: Bi’Zeytin

Geleceği ve doğal kaynakları koruyarak, geleneksele bağlı ama gelişmiş teknoloji ile üretim hedefiyle yola çıkan butik zeytinyağı Bi’Zeytin, kurumsal hayattan taze çiftçiliğe uzanan bir girişimcilik hikayesi… 

Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen zeytin ağacının meyvelerinden elde edilen sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri olan zeytinyağı, şimdi Bi’Zeytin farkıyla sofralarda yerini alıyor. Bir Konsensus Gıda Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. markası olan Bi’Zeytin, aynı zamanda ortak kadın girişimciliğine de çok iyi bir örnek oluşturma amacında. Yıllarca kurumsal hayatın içinde yer alan doğa ve zehirsiz gıda aşığı altı yol arkadaşının el ele vermesiyle kurulan ve kurucularından üçü kadın olan Bi’Zeytin, bu bakış açısıyla üretilerek, hasat yönteminden şişelenmesine, etiketlenmesinden paketlenmesine kadar her aşaması titizlikle elde yapılarak e-ticaret sitesi üzerinden tüketici ile buluşuyor.  

Doğal tarım prensiplerini benimseyen Bi’Zeytin, İda (Kazdağları) ve Madra Dağları ile çevrelenmiş, zeytin için en uygun klimalardan biri olan Edremit’te yetiştirilen Gemlik tipi zeytinlerden katkısız, iyi ve temiz gıda yöntemleri ile uzmanlar denetiminde butik olarak Türk Gıda Kodeksi şartlarına uygun olarak üretiliyor. Bi’Zeytin, 0,3 asitlik oranı ile kaliteli ve sağlık faydası yüksek natürel sızma zeytinyağı sunuyor, ayrıca Polifenol, E vitamini ve antioksidanlar bakımından da zengin içeriğe sahip.

Zeytin ve zeytinyağının Türkiye’nin tarımsal kalkınmasında stratejik önemi bulunuyor. Öncelikli kullanım alanı mutfaklar olan zeytinyağının insan beslenmesindeki en sağlıklı bitkisel yağ olduğu bir gerçek.  Zeytinyağının içerdiği sağlık bileşenleri ile vücudun savunma mekanizmasını güçlendirdiği, hormon gelişiminden kalp sağlığına kadar pek çok konuda kaliteli yağ dokusu ve hücre gelişimi sağladığı da biliniyor. 

Zeytinin içeriğinde yer alan faydalı vitamin ve minerallerin en az kayıpla yağa dönüştürülmesini sağlayan soğuk sıkım tekniği kullanılan Bi’Zeytin Natürel Sızma Zeytinyağları, Bizim Bahçe, Komşu Bahçe, Taş Değirmen ve Zeytin Sütü çeşitleri ile sofralarda yerini alıyor. Bi’Zeytin ürünleri ile tanışmak için www.bizeytin.com sitesini ziyaret ederek alışveriş yapabilir, whatsapp hattı üzerinden de sipariş oluşturabilirsiniz. 

Bi’Zeytin Çeşitleri: 

*Bizim Bahçe Natürel Sızma Zeytinyağı (1 lt ve 3 lt)

*Bizim Bahçe Filtresiz Natürel Sızma Zeytinyağı (1 lt ve 3 lt) 

*Komşu Bahçe Natürel Sızma Zeytinyağı (3 lt ve 5 lt)

*Taş Değirmen Natürel Sızma Zeytinyağı (1 lt ve 3 lt) 

*Zeytin Sütü (500 ml ve 1 lt) 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like