Genç sanatçılara destek

2440. Bölge Rotary E Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübü, “Değişen Dünya Değişen İnsan” temalı dijital, halka açık sergiyle pandemiden etkilenen genç sanatçılara destek olacak

  2440. Bölge Rotary E Kulüp  ve Alsancak Rotaract Kulübü, pandemiden olumsuz etkilenen genç sanatçılara destek olmak amacıyla dijital ve halka açık bir sergiye imza atıyor. “Değişen Dünya Değişen İnsan” temalı sergi, sekiz kategoriden meydana gelen bir seçkiden oluşacaktır.  Seçkiye; resim, heykel, seramik, fotoğraf, yeni medya (dijital art), enstalasyon, video art/video enstalasyon disiplinlerinde eser üreten  40 yaş altı sanatçıların özgün eserleriyle başvurmaları bekleniyor.  Son katılım tarihi 29 Nisan 2021 olarak belirlenen, Proje Danışmanı’nın Görsel İletişim ve Tasarım Uzmanı Nail Özlüsoylu’nun olduğu serginin Seçici Kurulu’nun başında Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam bulunuyor. Rotary Genç Sanat Seçkisi 2020′ nin Seçici Kurul’un diğer üyeleri: K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucusu Ayşegül Kurtel, Uluslararası Ödüllü Kısa Film “No One” ın Yönetmeni Fotoğraf ve Video Sanatçısı Charles Emir Richards, İO Collects Kurucusu Araştırmacı, Yazar Deniz Can, Ressam Ercan Ayçiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Şube Müdürü Faden Suzan Kutsioğlu, Güncel Sanat Oluşumu Monitor’un Kurucusu Nursaç Sargon,  Sanatçı Ozan Atalan, Konuk Sanatçı Programları Sosyal Ağı “Daire”nin Danışmanı Recep Tuna, Uluslararası Seramik Sanatçısı Tüzüm Kızılcan, Küratör ve Sanat Danışmanı Veysel Uğurlu’dur.  24-30 Mayıs 2021 tarihlerinde internet üzerinden sergilenecek seçki pandemi koşullarının uygun olması durumunda aynı tarihlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi himayesinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yer alacak. İlgilenen genç sanatçıların “rotarysanatseckisi@gmail.com” adresine mail göndererek başvuruda bulunması gerekiyor.

Rotary Genç Sanatçılar Seçkisi 2020 katılım koşulları:

1 – Seçki; resim, heykel, seramik, fotoğraf, yeni medya(dijital art), enstelasyon, video art / video enstelasyon disiplinlerinde eser üreten 40 yaş altı genç sanatçılara açıktır.

2 – Eserlerin Kasım 2019 – Nisan 2021 tarihleri arasında üretilmiş ve internet ortamı dışında sergilenmemiş olması gerekmektedir.

3 – Sanatçı; seçkiye dahil edilen eserlerinin proje sorumlusu kulüpler tarafından tek tarallı olarak belirlenecek her türlü mecrada kullanılmasını kabul ettiğini peşinen kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Katılımcı bu tür kullanımlardan herhangi bir telif ücret veya başkaca bir hak talebinde bulunmayacaktır.

4 – Katılımcı yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu kabul ve taahhüt eder. Üçüncü kişilerin eser üzerinde hak beyan edemeyeceğini garanti eder. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda organizatör kulüpler sorumlu olmayacaktır.

5 – Değerlendirme sonunda sergileme ve satın alma dışında kalan eserler Sonuç Bildirim Tarihi’nden itibaren 90 gün içinde sistemden silinecektir.

6 – Satışın gerçekleşmesi durumunda organizatör kulüpler satış fiyatı üzerinden yüzde 10 komisyon alacaktır. Bu anlaşma sergilemeyi takip eden iki ay boyunca geçerli olacaktır.

7 – Sanatçılar satış ve nakliye esnasında eserlerinin sigortalanmasından kendileri sorumludur.

8 – Katılımcılar en fazla 2 kategoriye eş zamanlı olarak başvuru yapabilirler.

9 – Eserlerin boyut ve malzeme sınırlaması bulunmamaktadır.

10 – Sanatçılar, Rotary Genç Sanatçılar Seçkisi 2020 sergisinde, başvuru sürecinde sunacağı eserlerin birebir aynısını sergilemek zorundadır. Satış olması durumunda eserin sergilenenin aynısı olduğu sanatçı tarafından garantilenir.

Rotary Genç Sanatçılar Seçkisi 2020’ye eserlerin gönderilme şartları:

1 – Eserlerin en az iki açıdan çekilmiş fotoğrafları en fazla 300 dpi çözünürlükte olmak üzere rotarysanatseckisi@gmail.com adresine yollanmalıdır.

2 – Videoart çalışmaları link vermek koşuluyla yollanmalıdır.

3 – Eserler numaralandırılmalı ve eserlerin adı; tekniği, boyutları varsa diğer açıklamaları bir word belgesi olarak yollanmalıdır.

4 – Eserlerin fotoğrafları sisteme organizatör tarafından yüklenmek üzere gönderilecektir. Eserler hangi isimle yüklenirse yüklensin sistem tarafından otomatik olarak bir kod numarasına sahip olacak ve bu numaralar ile jüri tarafından değerlendirilecektir. Jüri hiçbir şekilde katılımcının adını göremez.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like