Körfez canlanıyor

İzmir Körfezi’ndeki su değerleri, günümüzde “AB Yüzme Suyu Yönetmeliği” kriterlerini sağlayan kaliteye ulaştı. İzmir Körfezi’ndeki değişimi 2001 yılından bu yana sürekli kontrol altında tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her ay İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvarı’nda gerçekleştirdiği analizin sonuçları, körfezde iyileşmeyi belirliyor.

ekran-resmi-2016-10-24-10-47-28

11 noktadan alınan numunelerde yapılan tahliller, askıda katı madde (deniz suyunda çökmeyen kimyasal maddeler, çürüyen planktonlar), koli basili ve bulanıklık verileri son iki yıldır “Avrupa Birliği Yüzme Suyu Yönetmeliği”ne göre sınır değer olan litrede 39 mg’nin altında kaldı. Körfez suyu ışık geçirgenliği değerlerinde gözle görülür bir iyileşme izlenirken, bulanıklık açısından deniz doğal rengine ulaştı. Büyük Kanal Projesi kapsamında kurulan Çiğli ve Güney Batı atık su arıtma tesislerindeki çıkış suyu kalitesi, derelerin temizliği için uygulanan projeler ve sürekli bakımlar ile Körfezde canlı popülasyonu artıyor.ekran-resmi-2016-10-24-10-47-51

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi çıkış suyunun denize boşaltıldığı bölgede kuş popülasyonu artarken, Seferihisar Arıtma Tesisi’nin çıkış suyunun bırakıldığı Kocaçay ise katlanarak artan balık sayısıyla adeta yeniden doğdu.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like