Üniversite belediye el ele

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık Fakültesi, “Kentsel Tasarım” projeleri için Güzelbahçe’yi seçti.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve Şehir- Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf öğrencileri, 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz dönemi boyunca çalışacakları “Kentsel Tasarım” projeleri için Güzelbahçe’yi  seçti.

Güzelbahçe’de analizler yapan, projeler üreten üniversite öğrencileri, geçen seneden farklı olarak 80 kişilik bir ekiple, 16 grup üzerinden, halk katılımlı bir süreçte, mevcut yaşama entegre olabilecek projeleri yaşama geçirmeyi amaçlıyor.

Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Yrd. Doç Dr. Fatma Şenol ve Yrd. Doç. Dr. Ela Çil nezaretinde Güzelbahçe Belediyesi’ne gelen İYTE’li öğrenciler, belediyenin Amfi Tiyatro salonunda Güzelbahçe’nin tanıtım filmini izledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, öğrencilere Güzelbahçe’nin gelecek vizyonu, tamamlanmış olan projeler ve yapılacak olan yeni projeler ile ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler, Başkan İnce’ye çeşitli sorular sordu. Başkan İnce, Güzelbahçe’nin gelecekteki beklentilerine uygun, uygulanabilirliği yüksek ve modern projelerden, yapılacak olan yarışma sonucunda birinci olan projeyi ödüllendireceği sözünü verdi. İYTE ekibi, öğleden sonra yapılan ilçe gezisi ile analiz ve sentez çalışmaları için incelemelerde bulundu.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like