16 PERDE ÖRNEĞİ İLE ETKİLEYİCİ MUTFAKLAR

Mutfağınıza yeni bir stil ve biraz enerji eklemek istiyorsanız, bu yazımda aradığınızı bulacaksınız. Pencereleriniz de yapacağınız ufak bir dokunuşla daha ferah, aydınlık ve farklı mutfaklara ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki perde örneklerinin sizlere ilham vermesi dileğiyle…

Bu küçük pencere, siyah ve beyaz baskılı dökümlü bir perde ile kesinlikle düz renk tonlarına sahip mutfağınızı hareket getirecektir. Özellikle mutfağınızda dekorasyon anlamında çok fazla bir değişiklik yapmak istemiyorsanız, ya da alanınız yeterli değilse tek bir perde dokunuşu ile mutfağınızın tüm havasını değiştirebilirsiniz.

Bu yaratıcı fikir ile güneşe kalkan oluşturabilirsiniz. Gerçek bir perdenin yerini tutmasa da rüstik mutfağınız için ahşap bir parça kullanmanın farklı bir dekorasyon örneği oluşturacağından şüphem yok.

Perdeleriniz de kullanacağınız aksesuarlar; hem farklı bir görüntü elde etmenize yardımcı olur, hem de gerektiğinde tüm pencerelerinizi kapamanıza olanak sağlarlar. Aydınlık bir mutfağa sahip olmak istiyorsanız yere kadar camlarınız için ince bir tül ve aksesuar bu isteğinizi kolaylıkla gerçekleştirecektir.

Modası geçmeyen klasikleşmiş desenlerden pötikare daha klasik bir ilham arayanlar için göz önünde bulundurulacak alternatiflerdendir. Ayrıca daha sıcak bir görünüm için renkli perdeler ve onu tamamlayan aksesuar fikrini seviyorum. Bu konuda da beyaz ve mavi uyumu muhteşem bir örnek oluyor.

Nötral alanlarla kontrast oluşturacak altın renkleri kullanarak, mutfaklarınıza “kraliyet havası” katabilirsiniz. Görseldeki şık görünümü elde etmek istiyorsanız perde kumaşlarınızı daha ağır ve kalın kumaşlardan seçmeye özen göstermeniz gerekiyor.

Pastel  renk tonları ve desenleri tüm mutfaklar için uygun olacaktır. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta desen ve renk seçimi yapılırken diğer kullanılacak ürünleri göz önünde bulundurmak.

Göz hizasında kullanacağız bu farklı perdeler ile mekanınıza değişik ve romantik bir hava katabilirsiniz.

Vintage tarzındaki mutfağınıza kullanacağınız kısa ve ince tül perdeler ile daha aydınlık bir alana sahip olabilirsiniz…  Mutfağınızın dekorasyonuna ve aksesuarlarına uygun olarak seçeceğiniz tüllerinizin desenleri ile mekanlarınızı daha da kişiselleştirebilirsiniz.

Vintage bir mutfak için benzersiz bir seçim olmuş.  Vintage tarzı kafelerde karşımıza çıkan perde modelini farklı renk ve desenlerle kullanıp sizlerde mutfağınıza farklılık katabilirsiniz.

Bu dekorasyon örneğinde kullanılan katlamalı perdeler, mutfağınız için güzel bir örnek oluşturmaktadır. Gün boyu doğal ışıktan yararlanabileceğiniz gibi, akşam yemeklerinde de gerektiğinde kapalı kullanma imkânına sahip olursunuz.

Eğlenceli ve kişiselliğinizi yansıtacak bir mutfak istiyorsanız, heyecan verici farklı desenleri karıştırarak bir uyum içinde kullanabilirsiniz. Lavabonun üzerinden kapının üzerine kadar düşünülen detaylarla enerjik bir mutfak örneği…

Çiftlik evi görünümü yaratmak için seçiminizi doğal veya çuval kumaşlardan yana kullanarak farklı bir mutfağa kavuşmanız zor olmayacaktır.

Mutfak dolaplarınızdaki kafes desenlerini sizlerde şık bir etki bırakmak için perdelerinize taşıyabilirsiniz.

Geniş ve cumbalı bir mutfağınız varsa sizlerde tavandan yere kadar perde kullanarak daha görkemli bir alan oluşturabilirsiniz.

Bembeyaz ferah ve aydınlık mutfağınız için rahatlıkla tüm perde modellerini kullanabilirsiniz. Fakat daha aydınlık bir mutfak istiyorsanız şeffaf perdeler sizin için uygun olacaktır. Görseldeki gibi perdenizin üzerinde çizgi veya desenle sade mutfağınıza hareket getirmiş olursunuz.

Egzotik çiçekler ve geleneksel ruhu taşıyan bu mutfak alanında yemek pişirmekte , yemek yemekte son derece keyifli olacaktır. Çiçek desenli perdelerin mutfağın odak noktası oluşturduğunu görmüş oluyoruz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like